spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Șoferii, păcăliți cu săculeți de nisipi și lopeți! Iată adevărul!

spot_img

În ultimele 4 zile, mai multe entități de presă naționale și locale au transmis aceeași informație, care a bulversat zeci de mii de șoferi din România.

COD RUTIER 2023. Amendă de 3000 de lei chiar dacă ai cauciucuri de iarnă. Ce nu trebuie să lipsească din maşină când ninge – este titlul folosit de România TV.

Codul Rutier 2023| Lista completă cu modificările pe care șoferii trebuie să le știe: De la săculeț cu nisip și lopată la e-mail când expiră rovinieta – a publicat Ziarul Unirea

Ziarul Unirea citează Antena 3 CNN și Playtech

Ai cauciucuri de iarnă, dar n-ai nisip și lopată, 2.900 lei amendă. Geamuri murdare, 1.160 lei – scrie newsweek.

Ei bine, RefleqtMedia este singura entitate de presă din România care a abordat acest subiect, dar am decis să luăm și părerea polițiștilor, așa cum era și normal.

Ne-am adresat, în acest sens, inspectoratelor județene de poliție din Cluj, Mureș și Alba.

Toate, la unison, au dezmințit informația privind OBLIGATIVITATEA ECHIPĂRII AUTOTURISMELOR CU LOPATĂ ȘI SĂCULEȚI DE NISIP.

Astfel, toate aceste titluri, publicate de site-uri de știri cu audiențe de ordinul sutelor de mii de unici, AU FOST NIȘTE MINCIUNI ORDINARE sau manipulări mediatice.

De fapt, ESTE VORBA DESPRE O PROPUNERE LEGISLATIVĂ DE MODIFICARE A CODULUI RUTIER, INIȚIATĂ DE MAI MULȚI PARLAMENTARI, dar care nu s-a concretizat printr-o lege, votată, aprobată și promulgată.

Deci, dragi șoferi … NU TREBUIE SĂ VĂ ECHIPAȚI (ÎNCĂ) MAȘINILE NICI CU LOPEȚI, NICI CU SĂCULEȚI DE NISIP … decât dacă nu vă specializați în castele de nisip … dar alea se fac vara, nu iarna, iar iarna nu-i ca vara! 

spot_img
spot_img
spot_img