spot_img
spot_imgspot_img
Știri Câmpia TurziiSofer din Calarasi, beat, a facut accident la Campia Turzii

Sofer din Calarasi, beat, a facut accident la Campia Turzii

La data de 8 august a.c., în jurul orei 15.40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, au identificat un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Călărași, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că la aceeași dată, în jurul orei 15.15, în timp ce conducea autoturismul pe DC 62, în afara localității Câmpia Turzii, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

**

În data de 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Cășeiu, care conducea un autoturism pe DN18 B, în aceeași localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 0,65 mg/l alcool în aerul expirat, conducătorului auto fiindu- recoltate mostre biologie.

În cauză se efectuează ceretări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

**

SCURTĂ INFORMARE!

Printre principalele cauzele generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave sunt reprezentate de consumul de băuturi alcoolice și/sau consumul de substanțe psihoactive, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

Indiferent de câtă încredere am putea avea în abilitățile noastre de șofer, este esențial să respectăm legile și reglementările de circulație. Cei care aleg să conducă un vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, nu reprezintă un pericol doar pentru ei înșiși, ci și pentru ceilalți participanți la trafic.

Astfel, polițiștii readuc în atenția conducătorilor auto noile modificări legislative, reglementate prin Legea Anastasia, care se referă la faptul că, în cazul persoanelor care conduc vehicule fără a deține permis de conducere conform legii, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și care provoacă accidente soldate cu decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Alege să conduci în siguranță!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
spot_img

More From RefleqtMedia

Vezi ce au decis judecătorii despre violatorul de la Câmpia Turzii

Astăzi, Judecătoria Turda a trebuit să stabilească dacă Nicolae...

⚽Pe Stadionul „Mihai Adam” a revenit farmecul competițiilor sportive

🏐În acest week-end, baza noastră sportivă a găzduit primul...

Tinichigiu din Câmpia Turzii, în arest preventiv după ce a condus beat sau drogat

Un tinichigiu din Câmpia Turzii, specializat în reducerea efectelor...

Colegiul Tehnic Victor Ungureanu, in finala Early Innovators

Astăzi s-a desfășurat Finala Early Innovators - Business Plan...

Noi fonduri de la Consiliul Județean Cluj pentru Spitalul „Dr. Cornel IGNA”

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare...

💯Am mărit bugetul programului „Școală după Școală”

❗La inițiativa domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, Consiliul Local...
- Advertisement -spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: