La data de 8 august a.c., în jurul orei 15.40, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, au identificat un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Călărași, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, aflat sub influența băuturilor alcoolice.
Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că la aceeași dată, în jurul orei 15.15, în timp ce conducea autoturismul pe DC 62, în afara localității Câmpia Turzii, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată concentrația de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
**
În data de 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din comuna Cășeiu, care conducea un autoturism pe DN18 B, în aceeași localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată concentrația de 0,65 mg/l alcool în aerul expirat, conducătorului auto fiindu- recoltate mostre biologie.
În cauză se efectuează ceretări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
**
SCURTĂ INFORMARE!
Printre principalele cauzele generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave sunt reprezentate de consumul de băuturi alcoolice și/sau consumul de substanțe psihoactive, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
Indiferent de câtă încredere am putea avea în abilitățile noastre de șofer, este esențial să respectăm legile și reglementările de circulație. Cei care aleg să conducă un vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, nu reprezintă un pericol doar pentru ei înșiși, ci și pentru ceilalți participanți la trafic.
Astfel, polițiștii readuc în atenția conducătorilor auto noile modificări legislative, reglementate prin Legea Anastasia, care se referă la faptul că, în cazul persoanelor care conduc vehicule fără a deține permis de conducere conform legii, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și care provoacă accidente soldate cu decesul victimei, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.
Alege să conduci în siguranță!