19.9 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaSocietatea DDD INSECTO SRL informează populația municipiului Turda despre operațiunile de deratizare...

Societatea DDD INSECTO SRL informează populația municipiului Turda despre operațiunile de deratizare care se vor efectua pe domeniul public

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Primăria Turda efectuează în perioada  07.03.2019- 14.03.2019 o acțiune de deratizare pe domeniul public al  municipiului  Turda.

Acțiunea se  desfășoară între orele 8.00 și 16.00. În cazul în care nu va fi posibilă desfăsurarea acțiunii de

deratizare din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala.

Acțiunea de deratizare se  efectuează pe o suprafață de 4.000.000 mp și  are in vedere următoarele obiective :

  •  cursuri de ape, lacuri, ștranduri, obiective turistice, parcuri, străzi, poduri, podețe, spații verzi.

La efectuarea operațiunii de deratizare se utilizează următoarele produse raticide:  Bromadiolonă 0,005 %, Coumatetralyl 0, 0375% – raticide pentru combaterea rozătoarelor, produse avizate de Ministerul Sănătății- Comisia Națională a Produselor Biocide. Acestea fac parte din grupa Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Biocidelor avizate pentru profilaxia sanitar umană.

În caz de ingerare accidentală, antidotul este vit. K1.

Pentru o cât mai bună eficiență, activitatea de deratizare trebuie tratată în mod unitar, atât pe domeniul public, cât și privat la nivelul localității, motiv pentru care facem apel cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor de pe raza municipiului să efectueze deratizarea proprietăților, curți interioare, subsolurile blocurilor, odată cu acțiunea de pe domeniul public a Primăriei Turda.

Acțiunea se desfășoară în conformitate cu prevederile legale: Legea 101/2006, Ordinul nr.119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate de toți factorii interesați pentru reducerea substanțială a populației de șoareci și șobolani și menținerii acestora la un nivel numeric redus. Respectarea periodicității  de efectuarea a operațiunii de deratizare (așa cum indică legislația în vigoare)  duce la reducerea pericolelor produse de rozătoare: imbolnavire a populației și a animalelor, pierderi economice, etc.

         Actiunea de deratizare este realizată de societatea DDD INSECTO SRL .

Pentru informații suplimentare  vă stăm la dispoziție la numerele de telefon : 0726235850  și 0761614493.

DDD INSECTO SRL,

Gelu Borza

Telefon: 0761614493

Email : dddinsecto2015@gmail.com

Web site : www.dddborza.ro

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: