13.9 C
Turda
Sunday, September 25, 2022
spot_img
HomeȘtiri Ocna MureșSilviu Vințeler - primarul care a schimbat fața orașului, Ocna Mureș

Silviu Vințeler – primarul care a schimbat fața orașului, Ocna Mureș

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În urmă cu aproape 9 ani, centrul orașului, Ocna Mureș devenea subiect național de presă, după ce galeriile fostelor mine de sare se surpau, distrugând orașul.

„Haul urias, de 1800 de metri patrati, raspandeste groaza de o zi si o noapte, in Ocna Mures. Surparea pamantului a inghitit, pe langa un supermarket, si o bucata de 200 de metri din sosea si ameninta alte cladiri din zona.

Cat a fost noaptea de lunga, la Ocna Mures oamenii au stat sub cerul liber si au privit neputinciosi dezastrul.”, scris în 22 decembrie, stirileprotv.ro

Au trecut aproape 9 ani de la acel moment, iar o salbă de proiecte, cu finanțare din buget propriu, gândite de primarul, Silviu Vințeler, tind să modifice felul în care orașul, Ocna Mureș, va arăta.

„Ei bine, aflăm de curând că încă două parcuri vor fi reamenajate și modernizate pe teritoriul orașului Ocna Mureș. Aceste 3 parcuri vor costa bugetul local aproximativ 1.961.185 lei (TVA inclus) și vor fi amplasatea după cum urmează:

  1. Parcul central care va fi modernizat și reabilitat pe vechiul amplasament al parcului actual
  2. Parcul de la intersecția străzilor M. Kogălniceanu cu G. Coșbuc în zona cunoscută de localnici la Pipei, aici se va face un parc nou, construit de la zero
  3. Parc în cartierul Mălinului, amplasat pe actualul spațiu de joacă singurul existent în acest cartier.”, scrie ocnamureșonline.ro

Parcurile care vor fi create de administrația locală vor fi dotate cu arbori și fântâni arteziene, zone pietonale și de joacă pentru cei mici.

Iată deci, cum se poate ca prin strădania unui om care conduce o echipă de profesioniști, să se schimbe și fața unui oraș care a avut mult de suferit.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: