spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

VIDEO Perchezitii la traficantii de droguri din Ocna Mures

La data de 2 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au efectuat 4 percheziții domiciliare, în Ocna Mureș, la persoane cercetate de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada 20222023, mai multe persoane ar fi deținut, manipulat și comercializat droguri de mare risc, precum şi substanţe cu efecte psihoactive (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, 2MMC și 4MMC) către mai mulți consumatori, inclusiv minori, din oraşul Ocna Mureş şi localităţile din împrejurimi, cu sume între 70 și 100 de lei gramul.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 30 de grame substanță cristalină, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de mare risc, 29 de comprimate de alprazolam, un cântar electronic, 500 de lei și 3 telefoane mobile.

Persoanele cercetate pentru trafic de droguri au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

Alte 39 de persoane, printre care 8 minori, care ar fi cumpărat substanțe interzise de la persoanele vizate de anchetă, au fost audiate în calitate de martor.

Față de doi bărbați, de 29 și 43 de ani, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar, față de o femeie, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Ulterior, la data de 3 aprilie 2024, au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, care a dispus arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Poliției Orașului Ocna Mureș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img