Sunday, July 14, 2024
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Știri similare

spot_img

Related Posts

SIGURANȚA ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT CONSTITUIE O PRIORITATE PENTRU POLIȚIȘTII CLUJENI

Provocările sociale, nevoile identificate în ceea ce privește siguranță elevilor și a cadrelor didactice fundamentează activitățile derulate în incinta și în zona adiacenta unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului Cluj.

 

Astfel, în perioada 25-27 aprilie a.c. polițiștii clujeni, atât cei din mediul urban, cât și cei din mediul rural, au acționat în incinta și în zona adiacenta unităților de învățământ, în scopul prevenirii fenomenului de absenteism școlar, coroborat cu prevenirea consumului de droguri.

 

O componenta a activităților a constat în desfășurarea unor activități informativ-preventive în cadrul orelor de curs, având ca tematica principală de dezbatere, prevenirea consumului de droguri și riscurile asociate acestuia, dar și teme care vizează fenomenul de violență fizica și cel al bullying-ului.

 

Cele 133 activități preventive s-au derulat în 57 de unități de învățământ din mediul urban și rural, numărul total al elevilor beneficiari fiind de 3.379 din cele trei cicluri de învățământ : primar, gimnazial și liceal.

 

Activitățile au fost derulate de către polițiștii Biroului de Siguranță Școlară în colaborare cu Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Agenția Națională Antidrog, polițiștii de proximitate și cei de ordine publică, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

 

Exemple din cadrul activităților:

 

Poliția municipiului Gherla

 

În data de 27 aprilie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, polițiștii Biroului de Ordine Publică și cei ai Compartimentului Criminalistic au desfășurat activități educativ-preventive la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, în cadrul programului Național „Școala Altfel”.

 

Concomitent, la Școala Gimnazială Iclod, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla împreună cu cei de la siguranță școlară, prevenire, criminalistică, cât și cei de la acțiuni speciale au desfășurat o serie de activități, printre care și jocuri educative, prezentându-le elevilor o mare parte din mijloacele specifice de intervenție, precum și echipamentele structurilor.

 

Elevii au avut parte și de o surpriză din partea polițiștilor, respectiv au avut ocazia de a efectua amprentări demonstrative pe medalioane, iar acestea le-au fost înmânate drept amintire.

 

**

 

Poliția municipiului Câmpia Turzii

 

În data de 27 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au primit vizita a 56 de elevi din clasele a VII-a și  a VIII-a, aparținând Liceului Teoretic „Pavel Dan” din același municipiu.

 

Elevii au putut observa cum se desfășoară o parte din activitățile zilnice ale polițiștilor, au interacționat cu aceștia și le-au adresat întrebări.

 

Totodată, polițiștii au abordat subiect de actualitate, precum siguranța în  mediul online, fenomenul de bullying, comportamentul responsabil atât în incinta unităților școlare, cât și în afara acestora, noțiuni elementare privind legislația rutieră, dar și altele.

spot_img

Popular Articles