spot_img

Şi totuşi, paradisul are gară?

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Teatrul Aureliu Manea a desfășurat în perioada 03-07 octombrie un mini turneu cu spectacolul “ Ultima Haltă în Paradis“, regia Andrei Mihalache. În cadrul acestui turneu au fost două prezențe în festivalul de la Tulcea în 05 octombrie și în festivalul de la Galați în 06 octombrie.

            “Turneele de promovare la nivel național vor continua în următorii ani. Este foarte important ca lumea să înțeleagă și să cunoască valoarea orașului Turda și din punct de vedere cultural. Bucuria este cu atât mai mare cu cât spectacolele teatrului din Turda se bucură de un real succes. Spectacolul “Ultima Haltă în Paradis” a fost extrem de bine primit, mărturie stau ecourile primite atât în media scrisă, online sau pe facebook,” a spus managerul teatrului Cătălin Grigoraș.

            Cu actorii Cătălin Grigoraș și Marian Negrescu, protagoniștii spectacolului “Ultima Haltă în Paradis” vă puteți întâlni joi seara de la ora 19.00 în supercomedia “Omul care a văzut Moartea”, regia Ovidiu Cosac.

“Ultima haltă în paradis” este o piesă din categoria celor pe care vrei să le rumegi îndelung, iar pentru a păstra sentimentul care te încearcă, nu vrei să mai vezi sau să mai citești nimic o vreme.

Tragi-comedia jucată de teatrul din Turda, în a treia zi de festival, are acest dar de a te purta de la râsul homeric la tristețea profundă, de la haz la meditație asupra condiției umane.

Sub aparența superficialității totale, un bătrân Don Juan, Mitică, flirtează cu asistenta și cu doctorița din spitalul municipal în care era internat într-o stare gravă. Alături de el, în același salon, dar parcă dintr-o altă lume, vine un sinucigaș din dragoste. Evident, o dragoste totală, unică, pentru o femeie numită, banal, Mimi. Cei doi bărbați își dezvăluie caracterul într-un dialog în care comicul de limbaj abundă, își povestesc viața, iar bătrânul decide să îl “opereze” pe tânăr și să îi scoată dragostea pentru o singură femeie din cap, căci e grav bolnav. Mitică știe, în fond, că “o femeie care iubește îți iartă și o crimă, pe când una care nu te iubește nu îți iartă nici măcar virtuțile”, iar Mimi pare să facă parte din această a doua categorie. Situațiile create alternativ de jocul actoricesc al persoanjelor masculine și al celor feminine reliefează o viață complexă, în care caracterele umane acționează în funcție de convingerile și experiențele personale. Mitică iubește FEMEIA, Ionel iubește o singură femeie, asistenta ar renunța cu ușurință la relația ei domestică pentru o relație pasională cu un bărbat aparte, în timp ce doctorița vorbește disprețuitor despre bărbați,  pentru că își neagă feminitatea.

sursă cronică: https://sud-est-forum.ro/wp/2019/10/si-totusi-paradisul-are-gara-drumul-fluturelui-catre-bratele-de-lut/

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Accident la Turda – copil băgat în spital de un șofer BEAT

Un copil de 14 ani a ajuns la spital, ieri seară, după ce a fost lovit de o...

Primăria Turda: Sărbătoarea Copilăriei, un eveniment pentru copii mici și mari!

De Ziua Internațională a Copilului, începând cu ora 09:00 sunteți așteptați de la mic, la mare să petrecem...

Am stat de vorbă cu turdeanul jefuit în Anglia: „Mi-au luat actele, cardurile, tot!”

În această dimineață, RefleqtMedia a stat de vorbă cu Cristian G., turdeanul care a fost jefuit în Marea Britanie. „S-a întâmplat...

Șofer turdean JEFUIT în Anglia!

Un șofer de TIR din Turda a fost jefuit, în timp ce se pregătea să descarce la un...
spot_img

„O căsnicie liniștită”- se joacă la Câmpia Turzii

Primăria Câmpia Turzii și Teatrul Elisabeta din București vă invită la spectacol! Evenimentul va avea loc miercuri, 28 iulie 2021, de la ora 19:00,...
%d bloggers like this: