spot_img

Sfatul unui preot despre Craciun: Sa nu reducem minunea Nasterii lui Hristos, la cadouri, luminite si cumparaturi

Date:

Share post:

Vorbiți copiilor despre Hristos și nașterea Sa într-o peșteră săracă din Bethleem.

Să nu reducem sărbătoarea Crăciunului la luminițele din brad și decorațiunile care împodobesc orașele, ci accentul trebuie să cadă pe Lumina care s-a coborât din cer, pentru a noastră mântuire.

Nu alergați cu proprii copii doar spre târgurile de Crăciun, ci căutați să le curățiți sufletele în Taina Spovedaniei, acolo unde trebuie să pregătim locaș curat, pruncului Hristos.

Ajunul Crăciunului înseamnă mai mult decât daruri nenumărate înăbușite sub bradul mare și spectaculos din casa noastră, cât mai ales pregătirea unei porții în plus de mâncare, pentru o familie care riscă să experimenteze foamea și în ziua de Crăciun.

Colindele nu ar trebui să răsune doar la porțile marilor boieri și gospodari, care vă pot răsplăti vestea nașterii lui Hristos pe care o răspândiți cu mult patos, ci încercați să alegeți cea mai săracă casă, mergând cu câteva plase de portocale și o tavă cu plăcinte calde și acolo îl veți simți pe Hristos cum se naște în sufletele voastre.

Să nu transformăm Crăciunul într-o sărbătoare culinară, care să se încheie cu dureri de burtă și vizite la spital, ci să umplem frigiderele săracilor, căci doar atunci când învățăm să dăruim, vom dobândi lumina lui Hristos!

Preot Alexandru Lungu

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

SPECIAL: Și-a pierdut copilul, pe front, la Gura Arieșului și a publicat o poezie care te va face să plângi!

În decembrie 1944, sublocotenentul Ion Mihai DRAGOMIR, pierea eroic,...

Cocalareala funerara – si-au pus “Haudi” pe mormant

Obiceiul decorarii mormintelor in moduri cat mai ciudate nu...

Sarmalele primarului din Câmpia Turzii – VIRALE!

Toată lumea care-l cunoaște pe primarul de la Câmpia...
%d bloggers like this: