18.5 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeCluj NewsSenatorul PMP, Cristian Lungu - demonstrează că nu cunoaște legea

Senatorul PMP, Cristian Lungu – demonstrează că nu cunoaște legea

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Populismul și disperarea par să fi pus stăpânire pe gândirea și strategia practicată de liderul PMP Cluj, zălăuanul – Cristian Lungu.

În contextul dezbaterilor din comisiile Parlamentului asupra Bugetului Consolidat, senatorul PMP a făcut o propunere prin care demonstrează clar că nu cunoaște legea.

 „Am depus, ca senator, un număr de 160 de amendamente pentru Cluj ce solicitau alocarea fondurilor necesare construcției de creşe şi dotării cu o ambulanţă de tip C în fiecare comună a judeţului. Aceasta a fost, de fapt, o propunere electorală a PSD şi eu, prin acest demers, am dorit să forţez PSD să-şi onoreze promisiunile electorale.

Așadar, pentru judeţul Cluj am dorit să le ofer şansa parlamentarilor PSD să respecte ce au promis acum doi ani şi să ajute fiecare comună din judeţ cu ambulanţe şi, de asemenea, să construiască o creşă în fiecare localitate.

(…) Să ai creștere economică de 4-5% și să nu respecți promisiunea de a evita decese, în multe cazuri, prin nedotarea comunelor cu ambulanțe de urgență mi se pare aproape inuman.

Să mărești sumele alocate partidelor, prin Autoritatea Electorală Permanentă, dar să respingi solicitările de fonduri pentru ambulanțe de urgență va fi taxată de electorat foarte curând la urne”, a declarat  senatorul PMP Vasile Cristian Lungu, citat de TurdaNews.net

Ceea ce acest senator nu știe este că din punct de vedere legal, ESTE IMPOSIBIL ca o comună sau orice alt UAT să administreze sau să utilizeze o ambulanță de urgență.

Prin lege, ambulanțele sunt administrate de către Serviciile Județene de Ambulanță, astfel că acestea nu pot fi arondate vreunei localități în parte.

Pe de altă parte, având în vedere numărul mare de comune ale județului Cluj, precum și costurile de achiziție pentru o ambulanță, Lungu nu a făcut altceva decât să militeze pentru o cheltuire ineficientă a banului public.

Dacă ar fi trecut, amendamentul senatorului PMP-ist ar fi determinat achiziția de peste 40 de ambulanțe de tip C1, care ar fi deservit SAJ-ului, pentru care NU EXISTĂ MEDICI, ȘOFERI ȘI ASISTENTE și care ar fi fost relativ-inutile.

În altă ordine de idei, propunerea lui Lungu pare – cel puțin – ipocrită, având în vedere faptul că acesta a fost printre puținii parlamentari care au militat, prin întrebări și interpelări, împotriva vaccinării, facând mare tam-tam pentru legătura dintre vaccinuri și autism.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: