spot_img
spot_img

Șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, ELIBERAT DIN FUNCȚIE! Vezi ce i-a pus capac!

spot_img

Șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, a fost demis astăzi din funcție, ca urmare a unei hotărâri luate la nivel central.

„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Cu data de 2 septembrie 2022, comisar-șef de poliție Mircea Ion RUS a fost eliberat din funcția de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și pus la dispoziție, conform articolului 27^21 litera d din Legea nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului.

Conform fișei postului, atribuțiile funcției de inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj vor fi preluate de unul dintre cei doi adjuncti ai inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.!”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit articolului 27^21 litera d din Statutul Polițistului: Un polițist este eliberat din funcție și pus la dispoziție când nu sunt acordate sau când sunt retrase de către autoritățile competente avizele, autorizațiile sau atestările necesare exercitării funcției.

Rus a avut mai multe probleme, care au generat „eliberarea sa” din funcție, începând cu scandalul de la restaurantul Papahida, unde mai mulți polițiști au petrecut, în plină pandemie, cu un bucătar renumit care, în condiții suspecte și-a pierdut viața.

De asemenea,

„În urmă cu un an și jumătate, Mircea Rus a împuternicit-o pe Andra Ene în funcția de adjunct al șefului Secției 3 Poliție, apoi a împuternicit-o în funcția de șef al secției.

Însă, având în vedere că împuterncirile se pot face doar pentru 6 luni, anul trecut, Mircea Rus a organizat un concurs pentru ocuparea definitivă a funcției de șef al Secției 3 Poliție.

Pentru a-i spori șansele iubitei sale, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj la numit în comisie pe Daniel Florea, șeful Secției 6, Poliția Rurală Florești, însă Florea nu ar fi avut dreptul să facă parte din comisia de concurs, neîndeplind criteriul punctajului cerut de regulament.

Cu toate acestea, șefa de la cadre, comisarul Paula Bob și Mircea Rus au aprobat comisia de concurs și astfel Andra Ene a câștigat concursul și a fost pusă în funcție.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, după ce a fost identificată maniera prin care a fost angajată Andra Ene, IGPR a anulat concursul și a dispus cercetarea disciplinară a șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, a comisarului Paula Bob și a altor ofițeri de la serviciu cadre.”, scrie Gazeta de Cluj.

Ultimul „cui din sicriu” a fost dubla crimă din Baciu, petrecută acum 2 zile. Potrivit surselor noastre, criminalul ar fi trebuit să fie închis încă din luna mai a acestui an, când a primit o condamnare pentru loviri și alte violențe, dar … IPJ Cluj afirma că nu l-a găsit pe făptuitor … deși locuia în aceeași casă cu mama și bunica sa, pe care, ulterior, le-a omorât.

Cine știe, poate odată cu „eliberarea din funcție” a domnului FOST inspector șef, Mircea Rus, vor începe și drug-testele să funcționeze normal.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Haită de câini, pe o stradă din Turda

Un turdean ne-a trimis o fotografie cu o haită...

Legea UE anti-defrișări a fost aprobată: gata cu drujbele ilegale!

Gata cu defrișările și tăierile ilegale de arbori. Uniunea Europeană...

Ofertă specială, în Luna Cadourilor, la Centrul Medical Justilmed

LUNA CADOURILOR VINE CU REDUCERI!Zâmbetul îl oferim gratuit în...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Val de atacuri verbale la adresa noastră … pentru că relatăm faptele

Deși site-ul de știri RefleqtMedia.ro nu face altceva decât...

LIDL retrage încă un sortiment de pe rafturi

După scandalul produselor congelate retrase din supermarketuri, iată că...

Viișoreanca dispărută în urmă cu 4 zile a fost găsită în CEANU MARE

Kazak Camelia – Loredana, de 35 de ani, din...

Mesajul consilierului Ministrului Apararii, Avram Marius Gal, cu ocazia Zilei Tricolorului

În istoria bimilenară și dublu-ascendentă a poporului român, trei...
spot_img
spot_imgspot_img

Doi turdeni, prinși în flagrant cu 1.5 kg de cannabis!

La data de 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj,...

EXCLUSIV: Concedieri, în plină criză sanitară, la MMM Autoparts

Un cititor RefleqtMedia ne-a comunicat faptul că, începând de săptămâna trecută, la MMM Autoparts au început concedierile. „10 oameni au fost dați afară. Practic, oamenii...

Autoturism in flacari pe A3, intre Campia Turzii si Turda

Pompierii turdeni intervin pentru a stinge un incendiu izbucnit la un autoturism. Actiunea este in desfasurare, pe A3, intre Turda si Campia Turzii. Deocamdata nu se...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: