27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeStiri - nationalSe pregătește carantina totală? Vezi ce declară Raed Arafat și Klaus Iohannis

Se pregătește carantina totală? Vezi ce declară Raed Arafat și Klaus Iohannis

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În contextul evoluției tot mai alarmante a cazurilor raportate de Covid-19, precum și în condițiile impunerii de restricții de mobilitate pe timpul nopții, tot mai mulți români se întreabă dacă, de sărbători, vom fi în carantină națională.

În cadrul unei apariții televizate, președintele României, Klaus Werner Ioahnnis a dat explicații pe subiect.

Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a declarat Iohannis.

La rândul său, Raed Arafat, a comentat subiectul.

Vom fi în mijlocul pandemiei, în valul doi și vom fi și cu risc că, dacă nu respectăm regulile, să ne trezim cu o creștere în ianuarie-februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus”, a mai spus el.

Crăciunul în familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă, da! În familie lărgită înseamnă să vin și alții la tine, ți-ai asumat imediat un risc!

Unii au încercat să denatureze declarațiile de la Guvern. Nu putem să intrăm în casele oamenilor și să spunem ce să facă. Asta este răspunderea lor acolo.

Dacă tu vrei să sărbătorești cu încă două-trei familii, ți-ai crescut mult riscul de a te infecta, pentru că bănuiesc că nu vei sta în noaptea de Crăciun cu mască. Asta e imposibil.

Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, dacă aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmite este mai mare. Ăsta e un lucru logic.

Fiecare calculează riscul pe care vrea să și-l asume. Noi încercăm să limităm riscul de răspândire în spațiile publice, la locul de muncă, dăm sfaturi pentru spațiile private, dar acolo nu avem cum să mergem să controlăm, nici nu este normal.

Acolo depinde de fiecare persoană și de cât de mult conștientizează riscul cu care se confruntă”, a spus șeful DSU.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: