fbpx
spot_img

Schimbare MAJORĂ în politica spitalelor! Aparținătorii au prioritate

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Un proiect de lege aflat în dezbatere publică va modifica semnificativ felul în care pacienții și aparținătorii sunt tratați de către medici și personalul medical și auxiliar.

Actualmente, dacă o persoană este internată în spital și nu poate comunica pe telefonul mobil, din cauza restricțiilor sanitare, nu poate fi vizitată de aparținători, astfel că aceștia au mari probleme în afla informații despre starea persoanei respective.

Ei bine, în conformitate cu noul proiect de lege, dacă medicii sau personalul medical nu oferă informații aparținătorilor despre starea pacienților, aceștia ar putea fi amendați cu până la 3000 de lei.

  • Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: O să facem în așa fel încât să fie un sistem aplicabil, care să răspundă nevoilor familiilor pacienților. Proiectul se află în dezbatere publică până la începutul lunii aprilie.

Nu de puține ori, persoane din Turda sau Câmpia Turzii s-au dat, efectiv, de ceasul morții pentru a afla informații despre rudele lor, internate la Cluj Napoca. Inclusiv în timpul stării de urgență și alertă, cauzate de pandemia de COVID-19, aparținătorii au rămas siderați, aflând că persoanele lor dragi, internate în diverse spitale, au decedat, fără să li se comunice nimic altceva.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Iată DE CE profitul Salinei Turda va fi mai mic în 2023, deși veniturile vor crește

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local ,care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la...

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...
%d bloggers like this: