spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Șandorică Rizea – TEZAUR UMAN VIU!

Șandorică Rizea a fost desemnat „Tezaur Uman Viu” de către Consiliul Județean Maramureș, în cadrul unei ceremonii extraordinare, care a avut loc astăzi.

Rîza Vasile Francisc, pe numele lui real, Șandorică Rizea este considerat cel mai bun viorist din Transilvania, el fiind „primașul” Ansamblului Folcloric din comuna Valea Largă, județul Mureș.

De-a lungul timpului, Șandorică a cântat alături de mari nume ale muzicii populare din zona Câmpiei Turzii, fiind mai mereu prezent la evenimentele folclorice.

„Gala TEZAURE UMANE VII 2023
Felicitări RÎZA FRANCISC VASILE – Sandorica Rizea din Valea Largă, județul Mureș. 👏👏👏👏👏
🎻Primașul Tarafului traditional din Valea Largă, ce duce mai departe, transmite și pune în valoare folclorul autentic instrumental din zona de Câmpie a Transilvaniei.
👏👏👏👏👏👏👏👏
Multumim tuturor celor care ne-au ajutat la întocmirea dosarului de candidatură, specialiștilor în domeniu și nu în ultimul rând, Comisiei Naționale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial care în urma evaluării/ analizării dosarului a decis acordarea titlului onorific de TEZAUR UMAN VIU pentru dl. Rîza Francisc Vasile din Valea Largă.
Mulțumim tuturor!”, a transmis Centrul Creației Populare Mureș.

spot_img
spot_img
spot_img