19.7 C
Turda
Tuesday, August 2, 2022
spot_img
HomeCluj NewsS-a prefăcut a fi ghicitor sau mag și era să-l „facă” pe...

S-a prefăcut a fi ghicitor sau mag și era să-l „facă” pe un bătrân de 2.000 de lei

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

La  data de 16 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida –  Post Poliție Comunal Mociu au reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Pentru probarea activității infracționale, polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict. Astfel, bărbatul în vârstă de 63 de ani, din județul Galați, a fost depistat pe raza comunei Mociu în timp ce primea 2.000 de lei, bani marcați, de la persoana vătămată – un bărbat, de 82 de ani, din  comuna Mociu.

Conform investigațiilor, cel în cauză ar fi solicitat bani/alte bunuri de la persoană vătămată în schimbul unor promisiuni de tămăduiri, descântece, binefaceri.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută de Codul penal.

Atenție!

Infracţiunile de înşelăciune îmbracă forme diferite de manifestare, modurile de operare folosite de cei care încearcă să obțină bani sau alte bunuri de valoare prin mijloace ilicite sunt din ce în ce mai complexe.

Câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale acestui mod de înșelăciune:

– dacă sunteţi suferind/ă sau aveţi în familie persoane suferinde, ori vă confruntați cu diverse probleme, nu apelaţi la vraci, ghicitoare, vrăjitoare; fără excepție, aceștia se dovedesc a fi şarlatani;

– nu daţi bani sau obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile etc.) pentru efectuarea unor descântece sau vrăji; profitând de neatenţia dumneavoastră escrocul le va înlocui cu bunuri fără valoare;

– nu vă încredeţi niciodată în oameni necunoscuţi, dornici să vă spună care vă este viitorul;

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: