spot_img

S-a deschis pescuitul “La trei lacuri” – citeste regulamentul complexului de pescuit

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

REGULAMENT DE PESCUIT ȘI DE
ORDINE INTERIOARĂ
COMPLEXUL DE AGREMENT „LA TREI LACURI”

Capitolul I Definiții

a. pescuit recreativ- activități necomerciale de pescuit care exploatează resursele acvatice vii în scop recreativ sau sportiv;

Capitolul II Reguli privind pescuitul recreativ

1. (1) Taxarea se efectuează la intrarea în complex pe baza cărții de identitate, iar bonul primit se păstrează până la finalizarea partidei de pescuit.
2. Tarifele sunt cele aprobate prin hotărârea Consiliului local.
3. Pescuitul se va desfășura după următorul orar:
pescuit/ zi (12 ore) între orele 06:00- 18:00
pescuit/ noapte (12 ore) între orele 18:00- 06:00
pescuit/ 1zi (24 ore) între orele 06:00- 06:00
între orele 18:00- 18:00
pescuit / 2 zile (48 ore) între orele 06:00- 06:00
între orele 18:00- 18:00
pescuit (6 ore) între orele 06:00- 12:00
între orele 12:00- 18:00
* pescuitul de 6 ore se face la spinning

4. Accesul în complex este permis în intervalul orar 06:00-22:00.
5. Pescuitul este permis cu maxim 4 lansete, cu câte un cârlig fiecare, montura fiind făcută fără agrafă.
6. Regimurile de pescuit pe cele 3 lacuri sunt următoarele:
– lacul 1 și lacul 3: pescuitul staționar la greutate, plută, pescuit dinamic la spinning în sistem catch and release (prinde și eliberează). Singurele instrumente care pot fi folosite după capturarea peștelui sunt: cădița, salteaua de cântărire, trepiedul și cântarul. După poza făcută în poziția șezut, se folosește spayul antiseptic și peștele se eliberează imediat.
– lacul 2: pescuitul este interzis.
7. Pescuitul se practică doar pe mal și fiecare pescar va avea obligatoriu asupra lui spray antiseptic, saltea de primire și minciog cu deschidere mare. În lipsa acestora, partida de pescuit se oprește.
8. Nădirea este permisă doar de pe malul apei cu: spomb, baston, praștie, catapultă și rachetă. Nădirea cu porumb sau alt tip de semințe nefierte este strict interzisă.
9. (1) Focul este permis numai în locuri special amenajate.
(2) Dacă nu există loc special amenajat, se vor folosi grătare cu picior sau tăvi.
10. Administratorul complexului sau persoana împuternicită de acesta poate refuza accesul în incinta complexului de agrement persoanelor care nu respectă regulamentul sau au antecedente în nerespectarea acestuia.
11. La controlul efectuat de administratorul complexului sau de Poliția Locală, pescarii sunt obligați să prezinte bonul de pescuit achiziționat.
12. La locurile de pescuit vor fi păstrate în mod obligatoriu ordinea și curățenia. Gunoiul va fi strâns în sacii de gunoi care vor fi lăsați în zona special amenajată.
13. Pescarii sau vizitatorii complexului au obligația de a fi atenți la malurile abrupte, la pontoane și să nu lase copiii care îi însoțesc nesupravegheați. Orice accidentare din vina pescarilor sau a vizitatorilor complexului nu poate învinovăți personalul complexului.
14. În cazul producerii unor accidente, personalul angajat al complexului este obligat să anunțe persoanele/ unitatea care acordă primul ajutor.
15. Personalul administrativ din cadrul complexului de agrement nu răspunde de producerea unor accidente provocate ca urmare a consumului de alcool de către pescari și vizitatori.

Capitolul III Interdicții

16. În complex se interzic următoarele:
a. folosirea bărcilor și navomodelelor;
b. pescuitul la bombă, arici, plăcuță, țaparină și japca și alte metode care intră sub incidența O.U.G. 23/2008 cu modificările și completările ulterioare;
c. reținerea unei cantități de pește;
d. aruncarea de resturi menajere pe mal și în apă;
e. distrugerea vegetației și a arborilor din jurul lacurilor și accesul în zonele în care se desfășoară lucrări de construcții;
f. petrecerile, muzica, scăldatul în incinta complexului de agrement;
g. parcarea autoturismelor în alte zone decât în parcările special amenajate;
h. plecarea după terminarea partidei de pescuit fără anunțarea telefonică a personalului complexului de agrement și prezentarea bagajelor, înainte de împachetarea finală a acestora;
i. refuzul pescarilor de a se supune controlului: coș, rucsac, geantă, autoturism etc.;
j. pe lacurile 1 și 3 se interzice folosirea oricărui instrument de reținere a peștelui, cum ar fi: juvelnic, coș, sac etc.
17. În cazul săvârșirii faptelor mai sus menționate, personalul complexului de agrement va informa organele abilitate despre cele constatate în vederea aplicării sancțiunilor prevăzute de lege.

Capitolul IV Dispoziții finale

18. Supravegherea, controlul și buna desfășurare a activităților de pescuit în cadrul Bazei de Agrement „La Trei Lacuri” intră în atribuția administratorului și personalului serviciului de pază, aceștia fiind direct răspunzători de nerespectarea prezentului regulament.
19. Personalul de pază, are obligația de a controla și supraveghea constant activitatea care se desfășoară în complexul de agrement.
20. Nerespectarea prezentului regulament de către pescari are drept consecință terminarea partidei de pescuit pentru cel în cauză, fără pretenții de returnare a taxei, precum și răspunderea materială, contravențională sau penală, după caz, conform prevederilor legale în vigoare.
21. În incinta complexului de agrement se afișează în locuri vizibile panouri pe care este inscripționat următorul mesaj:

ATENȚIE
ZONA ESTE TRAVERSATĂ DE LINII ELECTRICE DE ÎNALTĂ TENSIUNE.
MANIPULAREA BEȚELOR DE PESCUIT, ÎN SPECIAL CELE DE CARBON, ESTE STRICT INTERZISĂ SĂ SE FACĂ SUB ACESTEA, SAU ÎN APROPIEREA LOR.
PERICOL DE ELECTROCUTARE!

TARIFE
COMPLEX DE AGREMENT „LA TREI LACURI”

Tarife de pescuit (6 ore) – 30 lei/ persoană
Tarife de pescuit/ zi (12 ore) – 50 lei/ persoană
Tarife de pescuit/ noapte (12 ore) – 50 lei/ persoană
Tarife de pescuit/ 1 zi (24 ore) – 75 lei/ persoană
Tarife de pescuit/ 2 zile (48 ore) – 150 lei/ persoană

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...

Știrea cetățeanului: Parcul Central arată … rău!

Periodic și ciclic, Parcul Central „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii revine în atenția publică, prin aspectul său negativ,...

Mesajul domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, cu ocaziamanifestărilor prilejuite de ZIUA VICTORIEI, ZIUA EUROPEI ȘI ZIUA INDEPENDENȚEI

Celebrăm astăzi o zi cu triplă semnificație în istoria poporului român și al Europei: Ziua Independenței de Stat...

Mihai Șandru, președinte PSD Câmpia Turzii: „La Mulți Ani, Europa! Cinste forțelor victorioase! La Mulți Ani, români!”

Ziua de 9 mai va rămâne, de-a pururi, în istoria neamului românesc drept ziua în care ne-am scuturat...
spot_img

VIDEO – O mașină a luat foc în Copăceni

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dWRsHVWClKI&w=560&h=315] Un autoturism VW Passat a luat foc astăzi, pe DN 15 E60 între Copăceni și Tureni. La fața locului a fost trimis un echipaj...
%d bloggers like this: