spot_img
spot_img

S-a dat legea! Șansă UNICĂ de dezvoltare pentru municipiul TURDA!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

În cursul zilei de ieri, a fost aprobată Legea de Înființare și Funcționare a Zonelor Metropolitane, la nivelul României.

Potrivit legii, unul dintre cele mai norocoase municipii din România este chiar Turda, care are două posibilități de dezvoltare:

  1. Fie prin aderarea la aceeași Zonă Metropolitană cu municipiul Cluj Napoca.
  2. Fie prin crearea propriei Zone Metropolitane, cu UAT-urile care compun „prima coroană urbană” a orașului, respectiv acele comune (DOAR COMUNE) cu care UAT  Turda are cel puțin un hotar.

Prima posibilitate, cea de aderare la Zona Metropolitană Cluj, este una puțin probabilă, întrucât ar transforma Turda într-un „vasal” al Municipiului Cluj Napoca, lucru neagreat de nimeni din conducerea Turzii.

Astfel, apare posibilitatea creării unei Zone Metropolitane Turda, la care ar putea adera mai multe comune care au cel puțin un hotar cu municipiul, respectiv: Săndulești, Viișoara, Ceanu Mare, Ploscoș, Mihai Viteazu și Călărași.

Contactat de RefleqtMedia în cursul serii trecute, domnul primar – Cristian Octavian Matei – a declarat că a și demarat discuțiile în vederea creării Zonei Metropolitane Turda.

„Da, intenționez acest lucru, bineînțeles in măsura in care și comunele vor fi interesate. Am purtat deja discutii cu primarii din aceste UAT-uri și exista un mare apetit in acest sens. De asemenea, noi am propus și niște amendamente care, dacă vor fi agreate, Zona Metropolitană Turda va conține și alte UAT-uri.
Dar înainte de toate acestea vom încerca sa constituim un ADI de transport local bazat pe mobilitate urbana sustenabilă.”, a confirmat Cristian Matei, pentru RefleqtMedia.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Lucrari in ritm alert, la o gradinita din Turda

🏗 Avansează lucrările de modernizare din cadrul proiectului Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sfânta Maria...

Cristian Matei, mesaj de felicitare pentru elevii de 10 ai Turzii

Turda are elevi de nota #10! 💟   Dragi absolvenți ai claselor a VIII-a, vă felicit pentru rezultatele bune obținute...

El este singurul elev de 10 curat la Evaluarea Națională, din zona Turda-Câmpia Turzii

Șeful de Promoție al Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș” din Turda, David Ciutureanu, a reușit să obțină media 10...

Bărbat din Vaslui, arestat preventiv de Judecătoria Turda, după ce a fost arestat de polițiștii din Câmpia Turzii, fiindcă a făcut scandal în autocar,...

E frumoasă România, nu-i așa? Atât de frumoasă încât oameni care locuiesc în diverse zone ale țării ajung...
spot_img

Primaria Luna si-a premiat un cetatean, la varsta centenarului

Astăzi 19 aprilie 2022 am avut plăcerea de a sărbători la Luna pe dl Hada Mihailă cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 ani....
%d bloggers like this: