fbpx
spot_img

„Românii trebuie să se simtă respectați în propria lor țară și în UE!” Caravana REPER ajunge la Cluj

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Partidul REPER ajunge sâmbătă la Cluj-Napoca, punctul terminus al unei călătorii în peste 25 de comune și orașe ale României, sub emblema Caravana REPER, un periplu de opt zile la care participă membri și simpatizanți ai partidului, europarlamentarii Ramona Strugariu (copreședintă REPER), Dragoș Pîslaru (copreședinte REPER), Dragoș Tudorache și Alin Mituța, și parlamentarii Oana Cambera, Simina Tulbure, Cristina Rizea, Andrei Lupu, Cristian Ichim, Lorant Sas, Alin Prunean, Cosmin Poteraș, Daniel Toda, și Dragoș Popescu.

Caravana a început sâmbătă, 29 octombrie, la București, cu lansarea Manifestului politic al Partidului REPER, în cadrul unui eveniment desfășurat la București. A fost lansat cu aceeași ocazie și Ghidul pentru Accesarea Fondurilor Europene pentru 2021-2027.

Cluj-Napoca, inclusiv Pata Rât, este punctul final al Caravanei REPER, ce are ca scop cunoașterea și dezbaterea problemelor în mod direct cu cetățenii, discuții cu antreprenorii locali, organizarea de dezbateri pe teme precum educația, sănătatea, efectele crizei energetice, sprijinul acordat fermierilor, situația turismului local, probleme legate de mediu, industria IT la nivel local, dar și explicarea legislației europene și a modului în care banii europeni pot ajunge la antreprenori și la comunități.

La Cluj-Napoca, echipa REPER deschide activitățile cu o dezbatere despre sănătate și mai ales despre cum poate Uniunea Europeană să ajute sistemul de sănătate muribund din România, o dezbatere găzduită de Ioana Mihăilă, endocrinolog și fost ministru al Sănătății, și europarlamentarul Alin Mituța (sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 10, la Cluj HUB).

Participă parlamentara REPER Simina Tulbure, Raluca Painter, coordonator DG Reform, Lector Univ. Dr. Marius Ungureanu, director al Departamentului de Sănătate Publică de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, și Dorica Dan, reprezentant al Asociației Naționale a Bolilor Rare.

La Pata Rât va merge europarlamentarul Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER, Președinte al Comisiei pentru Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, inițiator și Președinte al Grupului de Lucru din Parlamentul European pentru monitorizarea implementării Garanției pentru Copii.(sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 11)

Înapoi la Cluj-Napoca, în cadrul altei întâlniri, simpatizanții REPER pot discuta direct cu fondatorii partidului despre modul în care acesta s-a organizat la nivel intern și pașii următori pe care îi are de făcut pentru a se transforma într-un partid puternic, orientat către cetățeni, mediul antreprenorial și societatea civilă. (sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 14, Hotel Beyfin). Acțiunea va fi urmată de o sesiune de dialog cu cetățenii în zonele Bulevardul Eroilor și Piața Unirii.

O altă discuție, moderată de Ramona Strugariu, europarlamentar și copreședintă REPER se concentrează pe soluțiile care pot și trebuie să fie găsite la deficitul de etică și integritate care afectează atât de grav sistemul educațional românesc. Scopul este de a propune direcții de reconstrucție a temeiurilor unei școli drepte, în care elevii și studenții să învețe să devină nu doar oameni educați în meseriile lor, ci și cetățeni integri și responsabili.(sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 17, Hotel Beyfin)

Participă Prof. Univ. Dr. Marian Popescu (Universitatea din București), Conf. Univ. Dr. Flavia Ghencea (Universitatea Ovidius Constanța), Conf. Univ. Dr. Ciprian Mihali (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), Ana Vasilache, arhitect, trainer, expert în administrație publică (București), Lect. Univ. Dr. Mihai Maci (Universitatea Oradea).

Cea de-a treia dezbatere de la Cluj-Napoca, moderată de Dragoș Pîslaru, europarlamentar și copreședinte REPER, tratează problema dureroasă a echității și egalității de șanse din învățământul românesc. Alături de personalități din societatea civilă și din mediul educațional, se vor lansa câteva direcții concrete de acțiune care să conducă la reducerea gravelor inegalități care afectează copiii, profesorii și părinții din diferitele medii sociale românești și la reducerea abandonului școlar, astfel încât toți copiii să beneficieze de șanse egale pentru formarea și dezvoltarea lor. (duminică, 6 noiembrie 2022, ora 10, Hotel Beyfin)

Participă Conf. Univ. Dr. Diana Mărgărit (Iași), Răzvan Foncea, student al Universității Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca), Raveca Gaveniuc, profesor-consilier (Bistrița-Năsăud), Ioana Hanchevici, profesor (Cluj-Napoca), Meda Nicula, profesor (Cluj-Napoca), Alexandrina Kiss, project manager la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj (Cluj-Napoca), Ioana Rusu, reprezentant al Asociației ETIC, parte a Grupului Simplon (Cluj-Napoca), István Szakáts, activist civic și reprezentant al AltArt Foundation (Cluj-Napoca), Alex Fechete, reprezentant al Asociației Comunitare a Romilor Coastei (Cluj-Napoca), Florin Barbur, psiholog școlar (Baia Mare).

Toate evenimentele sunt deschise presei și publicului.

 

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, despre implicarea tinerilor în politică

Implicarea tinerilor în politică este esențială pentru o societate sănătoasă și democratică. În calitate de cetățeni activi, tinerii...
%d bloggers like this: