fbpx
spot_img
spot_img

Românii pot cumpãra titluri de stat TEZAUR cu dobânzi de pânã la 4,15% pe an

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 1 septembrie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturitãți de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,25%, 3,75% și 4,15%. Titlurile de stat au valoare nominalã de 1 leu și sunt în forma dematerializatã.


Titlurile de stat pot fi cumpãrate:
·        Între 01 – 28 septembrie 2021 de la unitãțile Trezoreriei Statului;
·        Între 01 – 27 septembrie 2021 pentru mediul urban și 01 – 24 septembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naționalã Poșta Românã.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansatã de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificãri ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publicã) www.posta-romana.ro.Biroul de relații cu mass-media
Ministerul Finanţelor

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: