spot_img
spot_img

România proștilor – ANPC a oprit producția de chipsuri Csiki Csipsz din motive idioate!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Producătorul faimoasei beri Csíki Sör a anunțat că autoritățile române au oprit producția de chipsuri Csíki Csipsz, după ce pe ambalajele a 33 de produse a fost indicat ca loc de producție „Ținutul Secuiesc”, și nu România.

Pentru că, nu-i așa, pe autoritățile române le interesează ce scrie pe ambalaj, nu valoarea nutrițională, calitatea produselor și impactul bugetar-economic pe care acestea le au asupra societății românești!

„Astăzi, autoritățile române au oprit producția și distribuția produselor Csíki Chipsz, deoarece 33 de produse sunt numite ca locație de producție în Ținutul Secuiesc, nu România. Oprirea imediată a fost dispusă în urma raportului activistului român de extremă dreapta Dan Tanasă. Autoritățile române au îndemnat și Fabrica de bere Csík să schimbe numele locației de producție din Ținutului Secuiesc în România. Ambele companii din Szekelyland au făcut recurs împotriva deciziei și nu se vor opri cu producția și distribuția. Comunitatea Csíki Chips și Csíki Beer Manufacture îi urează domnului Dan Tanasă să „bea apa ursului””, a transmis Csíki Sör, într-un comunicat de presă.

Parlamentarul AUR Dan Tanasă a explicat pe contul său de Facebook că a sesizat ANPC privind inscripţionarea ambalajelor produse sub marca „Csiki Csipsz” şi „Csiki Sor”, care în loc de România au trecut pe toate ambalajele ca loc de provenienţă „Ținutul Secuiesc”. Deputatul AUR spune că „pe lângă insulta la adresa României, prin care este menţionată apartenenţa judeţului Harghita la aşa-zisul ţinut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri şi etichete exclusiv în limba maghiară”.

Ca o notă subiectivă, la cât sunt de bune atât berea Csiki Sor, cât și chipsurile Csiki Csipsz, ar putea să fie inscripționată doar în limba secuiască și să aibă și steagul secuilor pe ele! 

Felicitări, Csiki Sor și Csiki Csipsz pentru produsele extraordinare și pentru că dați de lucru la sute de muncitori și contribuiți la economia României … chiar dacă sunteți din Szekelyland!

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

24 iunie 2022 – Ziua Iei Să purtăm cu mândrie ia românească!

Legea pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei” a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și...

13 programe operaționale din perioada 2021-2027 trimise spre aprobare la Comisia Europeană

Documentele care stabilesc orientările strategice pentru atragerea fondurilor europene pentru perioada de programare 2021-2027 au fost prezentate, astăzi,...

Noi reglementări privind construcția școlilor mai sigure și mai moderne

 Ministerul Dezvoltării a actualizat reglementările în vigoare de 25 de ani privind construcția școlilor și liceelor – anunță...

43 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIREA UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, într-un dosar cu autoturisme de lux!

În această dimineață, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Mureș desfășoară, în 8 județe, 43 de percheziții într-un dosar penal...
spot_img

Cale liberă pentru Arieșul Mihai Viteazu către Liga a 3-a!

Cu doar 3 zile înainte de înfruntarea directă dintre liderul Ligii 4 Cluj, Vulturul Mintiu Gherlii și locul secund în serie, Arieșul Mihai Viteazu,...
%d bloggers like this: