spot_img

România proștilor – ANPC a oprit producția de chipsuri Csiki Csipsz din motive idioate!

Date:

Share post:

Producătorul faimoasei beri Csíki Sör a anunțat că autoritățile române au oprit producția de chipsuri Csíki Csipsz, după ce pe ambalajele a 33 de produse a fost indicat ca loc de producție „Ținutul Secuiesc”, și nu România.

Pentru că, nu-i așa, pe autoritățile române le interesează ce scrie pe ambalaj, nu valoarea nutrițională, calitatea produselor și impactul bugetar-economic pe care acestea le au asupra societății românești!

„Astăzi, autoritățile române au oprit producția și distribuția produselor Csíki Chipsz, deoarece 33 de produse sunt numite ca locație de producție în Ținutul Secuiesc, nu România. Oprirea imediată a fost dispusă în urma raportului activistului român de extremă dreapta Dan Tanasă. Autoritățile române au îndemnat și Fabrica de bere Csík să schimbe numele locației de producție din Ținutului Secuiesc în România. Ambele companii din Szekelyland au făcut recurs împotriva deciziei și nu se vor opri cu producția și distribuția. Comunitatea Csíki Chips și Csíki Beer Manufacture îi urează domnului Dan Tanasă să „bea apa ursului””, a transmis Csíki Sör, într-un comunicat de presă.

Parlamentarul AUR Dan Tanasă a explicat pe contul său de Facebook că a sesizat ANPC privind inscripţionarea ambalajelor produse sub marca „Csiki Csipsz” şi „Csiki Sor”, care în loc de România au trecut pe toate ambalajele ca loc de provenienţă „Ținutul Secuiesc”. Deputatul AUR spune că „pe lângă insulta la adresa României, prin care este menţionată apartenenţa judeţului Harghita la aşa-zisul ţinut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri şi etichete exclusiv în limba maghiară”.

Ca o notă subiectivă, la cât sunt de bune atât berea Csiki Sor, cât și chipsurile Csiki Csipsz, ar putea să fie inscripționată doar în limba secuiască și să aibă și steagul secuilor pe ele! 

Felicitări, Csiki Sor și Csiki Csipsz pentru produsele extraordinare și pentru că dați de lucru la sute de muncitori și contribuiți la economia României … chiar dacă sunteți din Szekelyland!

spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Tanara ventriloc care a castigat Romanii au Talent, a impresionat la AGT AllStars

#Stiai ca Ana-Maria Margean, tanara de 13 ani, ventriloca...

Modificarea legislativă care nu mai lasă pe nimeni să scape!

Persoanele care, până acum, nu și-au încheiat contract pentru...

Lovitură GREA pentru aripa Lungu – Tomac din PMP – Curtea de Apel București le-a tăiat aripile!

Curtea de Apel București s-a pronunțat ieri într-unul dintre...

Atenție, șoferi❗ ANM a emis două avertizări de cod galben❗

🟡 Primul codul galben este valabil în perioada 01...
%d bloggers like this: