fbpx
spot_img
HomeStiri - nationalRomânia, Bulgaria și Croația, invitate să adere la Spațiul Schengen

România, Bulgaria și Croația, invitate să adere la Spațiul Schengen

- Advertisement -

Parlamentul European a adoptat joi Raportul anual privind funcţionarea spaţiului Schengen. Rezoluţia reiterează poziţia cunoscută a PE privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Pentru ca România şi Bulgaria să intre în spaţiul Schengen este nevoie de aprobarea Consiliului European, potrivit Mediafax.

Parlamentul European a adoptat, joi, cu 505 voturi pentru, rezoluţia sa referitoare la Raportul anual privind funcţionarea spaţiului Schengen.

„A sosit momentul ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la Schengen, a declarat comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, înainte de votul din plenul legislativului european.

Recent, Comisia Europeană a propus o strategie către un spaţiu Schengen mai puternic şi mai rezilient şi a solicitat Consiliului să ia o decizie cu privire la eliminarea controalelor pentru România, Bulgaria, Croaţia, şi integrarea lor în spaţiul Schengen.

„Luând în calcul numeroasele sale solicitări de aplicare integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România, solicită insistent Consiliului să-şi onoreze angajamentul, să ia imediat decizia de a elimina controalele la frontierele interne terestre, maritime şi aeriene şi să permită acestor ţări să se alăture, cu drepturi depline, spaţiului de liberă circulaţie fără controale la frontierele interne; Parlamentul European este pregătit, atunci când este consultat de Consiliu în conformitate cu articolul 4 din Actul de aderare, să-şi exprime opinia cu privire la aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Croaţia; consideră că solidaritatea şi responsabilitatea sunt de datoria tuturor şi că viitorul spaţiului Schengen trebuie să fie fără fragmentare”, se arată în raportul prezentat Parlamentului European.

Citește întregul articol aici

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

PREMIERĂ: RefleqtMedia vă prezintă textul moțiunii de cenzură depusă de PSD...

0
MOȚIUNE DE CENZURĂGuvernul ORBAN/PNL – privatizarea democrației românești Dincolo de politică, în viață e vorba de priorități. Când vine vorba de alegeri și opțiuni, există...

Comentarii

%d bloggers like this: