22.3 C
Turda
Wednesday, August 10, 2022
spot_img
HomeCluj NewsRezerviștii militari sunt mobilizați la unități - ne pregătim de război?

Rezerviștii militari sunt mobilizați la unități – ne pregătim de război?

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În conformitate cu realitatea cotidiană, România nu este implicată direct în niciun război care s-ar putea propaga pe teritoriul propriu.

Cu toate acestea, Prefectura Cluj vrea să vadă cât de repede se mobilizează rezerviștii militari.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Prefectura ne informează că în această perioadă se desfășoară un exercițiu dee mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare.

Nimeni nu ne spune de ce, însă simplul fapt că se mobilizează rezerviștii ar trebui să ne dea de gândit, mai ales în condițiile în care un asemenea exercițiu n-a mai avut loc din 2014, de la anexarea Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă.

„În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale art. 59 alin. (2) din Hotărârea de Guvern nr. 370/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003 privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, precum şi ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 04-06 septembrie 2018, în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne.

Pe timpul exerciţiului, rezerviştii cuprinşi în planurile de mobilizare sunt chemaţi la unităţile militare, pe durata a aproximativ trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exerciţiile de acest tip se planifică şi organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora.”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Cluj.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: