11.6 C
Turda
Sunday, September 25, 2022
spot_img
HomeCluj News,,Respirăm speranță” – campanie de informare la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon...

,,Respirăm speranță” – campanie de informare la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Danielo”

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Danielo” Cluj-Napoca, unitate medicală subordonată Consiliului Județean, împreună cu Societatea Română de Pneumologie, invită persoanele interesate să ia parte marți, 25 septembrie 2018, începând cu ora 12.00, la sediul clinicii, la conferința de presă având ca subiect campania ,,Respirăm speranță”.

Organizat în cadrul săptămânii mondiale a fibrozei pulmonare idiopatice, evenimentul își propune să aducă în atenția opiniei publice amănunte privind această boală caracterizată de declinul progresiv rapid și ireversibil al funcției pulmonare.

În cazul acestei boli, supraviețuirea este de doar 2-4 ani din momentul stabilirii diagnosticului, cu un prognostic mai nefavorabil decât al celor mai multe cancere. Simptomele sunt nespecifice, iar diagnosticul este tardiv. Apariția de medicamente ce încetinesc progresia bolii și cresc supraviețuirea a adus speranță pacienților cu fibroză pulmonară idiopatică. Un diagnostic precoce asigură încadrarea în criteriile programului național și o șansă la viață.

În cadrul conferinței vor fi prezenți și doi pacienți, diagnosticați cu această boală, care sunt dispuși să împărtășească experiența lor legată de diagnostic și tratament.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: