spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Recomandările Jandarmeriei Cluj pentru o minivacanță în siguranță

În contextul minivacanței de 1 Mai, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj vor acționa zilnic prin efective sporite, astfel încât activitățile care vor avea loc în spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță.

Jandarmii montani clujeni din Muntele Băișorii, Gilău și Călățele-Fântânele se vor afla permanent la datorie prin acțiuni de patrulare în stațiuni și pe traseele turistice adiacente.

Pentru drumeții în siguranță dar și prevenirea accidentărilor pe munte sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani recomandă turiștilor informarea prealabilă cu privire la condițiile meteo locale, starea traseelor, echiparea corespunzătoare, alegerea traseului în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică și respectarea traseelor marcate.

Dacă sunt martori ai unor situaţii deosebite cum ar fi apariția unor animale sălbatice, să apeleze numărul unic de urgență 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice şi nu se apropie de ele pentru a le filma sau fotografia.

          Vă dorim o minivacanță frumoasă!

spot_img
spot_img
spot_img