17.1 C
Turda
Tuesday, August 2, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaReabilitarea Castrului Roman din Turda intră în linie dreaptă

Reabilitarea Castrului Roman din Turda intră în linie dreaptă

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Astăzi a fost semnat contractul destinat serviciilor de proiectare și execuție din cadrul proiectului: Restaurarea, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii V Macedonica, Potaissa-Turda.

Contractul are o valoare de 17.523.043,37 lei și a fost atribuit către Asocierea SC Awe Infra SRL – SC Euras SRL – SC Ateliercetrei SRL – SC ARH Service GUTMANN & Comp SRL.

Cu ajutorul unei investiții totale de aproape 5 milioane de euro, Castrul Roman va fi introdus în circuitul turistic al Turzii. În cadrul proiectului vor fi realizate intervenţii cu rol de restaurare/reabilitare, conservare şi protecţie a materialului arheologic al Castrului legiunii V Macedonica de la Potaissa.

Vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis). Pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă, se vor amplasa panouri informative, se va realiza delimitarea (împrejmuirea) şi valorizarea castrului ca obiectiv turistic. Prin modernizarea acestui obiectiv de mare importanță se va naște un nou mare brand al Turzii, alături de Salina Turda!

„Ați asistat astăzi la un moment important al activității autorității publice locale. Este vorba despre semnarea unui contract în valoare de 17,5 milioane de lei, privind proiectarea și execuția obiectivelor pentru reabilitarea Castrului Roman. Practic, proiectarea va dura cam 4 luni, timp în care vor fi amenajate și împrejmuite organizările de șantier, urmând ca lucrările să debuteze cel mai probabil în luna septembrie și să se finalizeze în vara anului viitor.

Prin intermediul acestui proiect, Castrul Roman va deveni un nou brand al turzii, un obiectiv istorico-turistic de mare importanță”, a declarat Cristian Matei, primarul Municipiului Turda.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: