27.3 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri TurdaRăzvan Ciortea și echipa lui se îmbată cu apă rece și se...

Răzvan Ciortea și echipa lui se îmbată cu apă rece și se vor umple de penibil

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Cea mai „interesantă” știre promovată de colegii din mass-media ieri și azi a fost cea privindu-i pe cei „trei turdeni care candidează la europarlamentare”.

„Surpriza vine din partea Partidului România Unită, partid care, la Turda, a făcut chiar o surpriză plăcută la alegerile parlamentare din 2016.

Astfel, pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din acest an se află nu mai puţin de trei turdeni: Răzvan Ciortea (preşedintele filialei turdene a PRU), medicul Ligia Drulea şi Florin Florescu (vicepreşedintele filialei turdene a PRU).”, scrie AgoraMedia, prin „vocea” editorului – Marian Oprea.

La rândul lor, colegii de la TurdaNews, scriu că: „ Președintele PRU Turda, Răzvan Ciortea, spune că este vorba despre o ”recompensă” pentru rezultatele foarte bune reușite la alegerile parlamentare din toamna anului 2016, deși organizația era înființată de câteva săptămâni. ”

Bun, înainte de a desface șampania, de a aprinde artificiile și de a ne bucura peste măsură de faptele de bravură ale PRU-iștilor turdeni, să luăm în calcul un aspect simplu: spre deosebire de Olimpiadă, la alegerile europarlamentare nu este important doar să participi, ci trebuie să și ai șanse.

Or … analizând site-ul Poll of Polls, care centralizează TOATE sondajele de la nivelul Uniunii Europene, Partidul România Unită NU EXISTĂ, din perspectiva intenției de vot.

Analizând datele prezentate de Poll of Polls, pe linkul de mai jos:

https://pollofpolls.eu/RO/71/romania-ep2019

…putem vedea că doar 7 partide sunt creditate cu șanse de a intra în Parlamentul European, după 26 mai, respectiv PNL, PSD, ALDE, Pro România, USR+PLUS, PMP și UDMR.

Desigur, în campania electorală s-au înscris o sumedenie de formațiuni politice, dar nu e ca la olimpiadă.

Așadar, nu putem spune decât că respectivii trei turdeni funcționează pe sistemul: „Decât codași în A, mai bine fruntași în D” … 🙂

Să nu uităm că, în 2009, a mai fost un turdean care și-a spart o avere întreagă pe susținerea PSD-ului la Europarlamentare, fără să aibă loc eligibil.

După „aventura politică”, avocatul Ucu Faur s-a găsit într-o situație foarte grea, din punct de vedere economică.

Cine uită istoria, riscă să o repete.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: