fbpx
spot_img
HomeBREAKING NEWSProprietarii locuințelor afectate de inundații primesc ajutoare de urgență din partea Guvernului

Proprietarii locuințelor afectate de inundații primesc ajutoare de urgență din partea Guvernului

- Advertisement -

      Guvernul Florin Cîțu a adoptat în ultima ședință un act normativ extrem de important pentru români, ce are ca obiect acordarea de ajutoare de urgență familiilor afectate de inundații în cursul acestui an. Conform Hotărârii de Guvern aprobate de Executiv, suma totală ce va fi alocată pentru acest sprijin este de cinci milioane lei.

    Documentul prevede acordarea ajutoarelor de urgență în cuantum mai mare decât cele oferite până acum în astfel de situații de urgență. Astfel, familiile și persoanele singure ale căror locuințe au fost afectate de inundații în procent de minim 75% vor primi câte 6.000 de lei, cele cu afectare între 50% și 75% – 4.000 lei, 2.500 lei pentru proprietarii gospodăriilor inundate în proporție cuprinsă între 25 și 50%, câte 1.500 de lei pentru gradul de până la 25% și câte 1.000 de lei pentru familiile și persoanele singure ale căror bunuri de locuință au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor.

 

 

 

     Actul normativ mai stipulează acordarea unei sume suplimentare de 7.500 de lei în cazul în care, urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite, s-au înregistrat persoane decedate.

   Guvernul este, de asemenea, preocupat și de limitarea efectelor inundațiilor care au lovit în acest an România. În prezent, se află în curs de avizare o altă hotărâre de guvern, în vederea acordării unor sume din fondul de rezervă destinate mai multor localități care au suferit pierderi majore din cauza calamităților naturale, mai ales pe segmentul de infrastructură –  drumuri și poduri distruse, etc.. În acest fel, autoritățile locale vor primi sumele necesare refacerii pagubelor din fondul de intervenție al Guvernului, urmând să refacă obiectivele afectate.

   Remarc solicitudinea Guvernului Florin Cîțu de a rezolva problemele adevărate cu care se confruntă românii în această perioadă, mai ales persoanele cu risc de vulnerabilitate socială, care au mai și suferit pierderi însemnate pe fondul răbufnirilor naturii.

 

 

 

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Accident la Tritenii Colonie – Patru oameni au ajuns la spital,...

0
O nouă seară de duminică însângerată în comuna Tritenii de Jos, acolo unde a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea a patru...

Comentarii

%d bloggers like this: