spot_img
spot_img

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, înainte de contestații, sesiunea iunie 2022.

La nivelul județului Cluj, situația statistică generală arată faptul că dintre cei 4.636 candidați prezenți, 4.299 elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), reprezentând 92,73%.

 

Dintre aceștia, 17 elevi clujeni au încheiat examenul național de Evaluare Națională 2022 cu media generală 10 (zece). Aceștia provin de la următoarele unități de învățământ preuniversitar: COLEGIUL NAȚIONAL “EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA (3); COLEGIUL NAȚIONAL “GEORGE COȘBUC” CLUJ-NAPOCA (1); LICEUL TEORETIC “AVRAM IANCU” CLUJ-NAPOCA (1); LICEUL TEORETIC “NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA (3); LICEUL TEORETIC “ONISIFOR GHIBU” CLUJ-NAPOCA (3); ȘCOALA GIMNAZIALĂ “CONSTANTIN BRÂNCUȘI” CLUJ-NAPOCA (1); ȘCOALA GIMNAZIALĂ “IOAN BOB” CLUJ-NAPOCA (1); ȘCOALA GIMNAZIALĂ “IOAN OPRIȘ” TURDA (1); ȘCOALA GIMNAZIALĂ “ION AGÂRBICEANU” CLUJ-NAPOCA (1); ȘCOALA GIMNAZIALĂ “IULIU HAȚIEGANU” CLUJ-NAPOCA (2).

 

Rata de participare în județul Cluj a fost de 96,26%_ 4.636 candidați prezenți, dintr-un total de 4.816 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, în sesiunea  iunie  2022.

 

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 4.397 candidați (94,64%), iar 47 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

 

La proba de Matematică, 4.299 candidați (92,73%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 189 de candidați au obținut nota 10 (zece).

 

La Limba și literatura maternă, 612 candidați (din 617 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 14 candidați au fost notați cu 10 (zece).

 

Precizăm faptul că, pentru al treilea an consecutiv, rezultatele elevilor sunt publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și în acord cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

Rezultatele obținute de către absolvenții claselor a VIII-a pot fi consultate și sunt disponibile în mediul online, dar și la avizierele celor 113 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, desemnate centre de examen pentru Evaluarea Națională, sesiunea iunie 2022.

 

„ Anunţarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională din acest an, care plasează Clujul pe primul loc la nivel național, ne oferă un nou motiv de bucurie şi de satisfacţie tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului. Doresc să adresez, în primul rând, felicitări copiilor și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această nouă reuşită a învățământului clujean. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic, indiferent de modul în care s-au desfășurat activitățile de învățare, online sau față în față, în ultimii ani școlari. Felicitări tuturor!” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj. 

Contestațiile pot fi depuse azi, 23 iunie 2022, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și vineri, 24 iunie 2022, în intervalul orar 8:00-12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice centrelor de examen. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/ reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.  

Media generală de admitere se calculează considerând 80% media de la examenul de Evaluare Națională 2022 și 20% media anilor de gimnaziu și urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale.                            

                                                                                                                                                                  Comunicare instituțională, I.Ș.J. Cluj

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...

30 iunie 2022 – Termen pentru depunerea cererii de anulare a obligațiilor accesorii

D.G.R.F.P. Cluj-Napoca reamintește contribuabililor care îndeplinesc condițiile de la Capitolul II din O.U.G nr. 69/2020 pentru modificarea şi...
spot_img

Brutarii, patiserii și mecanicii auto, controlați de ITM Cluj

În perioada 21 - 26 septembrie 2020  ITM Cluj a desfasurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control la angajatorii care...
%d bloggers like this: