fbpx
spot_img
spot_img

Proiectul european privind dotarea cu echipamente a Spitalului de Copii din Cluj, finalizat cu succes de Consiliul Județean

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Consiliul Județean Cluj a finalizat proiectul ce a vizat „Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19”.

 

Acesta a constat în achiziționarea a nu mai puțin de 258 de echipamente medicale de înaltă tehnologie, în valoare de 10.585.680,36 lei, cu TVA inclus.

 

Investiția a fost necesară pentru ca Unitatea de Primire a Urgențelor din instituția sanitară subordonată forului administrativ județean să răspundă și mai bine provocărilor pandemice actuale și să asigure, prin intermediul echipamentelor medicale, tratamentul, monitorizarea și îngrijirea pacienților pediatrici critici.

 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această reușită reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creșterea calității serviciilor medicale. Cu ajutorul acestei finanțări nerambursabile extrem de consistente am dotat spitalul nostru de copii cu un număr impresionant de echipamente care, prin tehnologia modernă de care beneficiază, identifică rapid problemele de sănătate și facilitează tratarea micilor pacienți.”

 

Implementat în perioada 21 iulie 2020 – 31 octombrie 2021, proiectul a avut o valoare totală de 12.284.141,38 lei, din care cofinanțarea Uniunii Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 a fost de 10.441.609,42 lei, iar 1.842.531,96 lei a reprezentat cofinanțarea nerambursabilă din bugetul național.

 

 

 

 

 

Biroul de presă

 

1 noiembrie 2021

 

 

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: