fbpx
HomeȘtiri din TurdaProfesorul, Valentin Vişinescu, va dăinui prin scrierile sale
spot_img
spot_img

Profesorul, Valentin Vişinescu, va dăinui prin scrierile sale

- Publicitate -
spot_img

Născut la mijloc de Florar, anul 1931, în ţinuturile Bărăganului, Domnul profesor Valentin Vişinescu, după terminarea studiilor univesitare de la Facultatea Română-istorie din Bucureşti, ca şef de promoţie, prin repartiţie s-a încadrat în învăţământ ca profesor de istorie in comuna Petreştii de Jos, apoi după trei ani a fost promovat ca inspector şcolar pe Raionul Turda.
Încă din clasele gimnaziale a avut înclinaţii spre publicistică, aşa că, în reviste şi ziare locale, au apărut catrene, epigrame, articole semnate de dânsul.


Îndrăgind municipiul Turda, din anul 1960 s-a stabilit definitiv pe aceste meleaguri ardelene pe care le-a iubit şi preţuit. Pe lângă munca la catedră, a început să-şi desăvârşească talentul scriitoricesc prin publicarea a numeroase volume istorice, sprijinit şi încurajat îndeaproape de soţia, Valentina.


A căutat ani în şir, cu migală și răbdare, în biblioteci, arhive sau a cules informaţii din surse directe, prin viu grai. A pătruns aproape prin fiecare şcoala din municipiul Turda și comunele limitrofe, adunând material despre viaţa şi istoricul unităţilor de învăţământ, necesar realizării de monografii sau alte cărţi documentare. A iubit meseria de dascăl, a iubit elevii pe care i-a pregătit pentru concursuri şcolare, a apreciat şi susţinut munca dascălilor la catedră.


Acum, când ramurile vieţii s-au împreunat cu cerul, domnul Valentin Vişinescu a lăsat moştenire ardelenilor, ţării, truda muncii lui de o viaţă ca profesor, istoric, scriitor, adunată în peste 150 volume.


Visele, speranţele, realizările se regăsesc în fiecare carte ca rod al muncii neobosite de scriitor.


Mai avea multe proiecte la care muncea și dorea să le dea viaţă, dar toate s-au curmat brusc, pe neaşteptate, lăsând persoane dragi văduvite de dragostea lui.


Profesorul Valentin Vişinescu va rămâne ca cel mai prolific scriitor al Turzii prin opera sa amplă, valoroasă, trainică, iar blândețea, bunătatea și altruismul adunate într-un buchet al penelului, întegesc portretul de OM.


Să-i fie drumul presărat de aștri cuvintelor Domniei sale!

Jeni Costea

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: