fbpx
spot_img

Primul Centru de Sprijin Pentru Supraviețuitoarele Agresiunilor Sexuale din România va fi înființat la CLUJ NAPOCA

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Vineri, 6 iulie, s-a lansat oficial campania de crowdfunding pentru Ușa Galbenă, primul centru de sprijin pentru supraviețuitoarele agresiunilor sexuale din România: https://www.sprijina.ro/cauze/usa-galbena-1

Victimele agresiunilor sexuale sunt printre noi, deși deseori nu știm acest lucru. În România, 55% dintre oameni cred că violul poate fi justificat și încă nu există inițiative guvernamentale pentru colectarea datelor reale când vine vorba de violență sexuală.

Supraviețuitoarele agresiunilor sexuale au nevoie de consiliere psihologică, medicală și juridică specializată. În România de azi, însă, acestea lipsesc sau sunt adesea oferite în spații ostile și contra cost.

De aceea, în Cluj-Napoca s-a demarat un proiect pentru înființarea primului centru de sprijin pentru supraviețuitoarele agresiunilor sexuale din România, pentru a susține mii de persoane atât în momente de criză dar și prin suport pe termen lung.

De ce e important un astfel de centru

După experiențe traumatice de natură sexuală, multor femei le este greu să reacționeze, pentru că sunt rănite fizic, epuizate emoțional, adesea amândouă. Multe supraviețuitoare nu știu ce să facă după un astfel de eveniment.

Centrul de sprijin Ușa Galbenă le va oferi un spațiu unde se vor putea simți în siguranță și unde vor primi consiliere psihologică, ajutor medical și asistență juridică, astfel încât să nu treacă prin aceste experiențe traumatice singure.

Ce va face centrul

Ușa Galbenă va veni în sprijinul victimelor agresiunilor sexuale oferind consiliere gratuită pentru:

  • depășirea și prevenirea efector psihologice: depresie, tulburare de stres post-traumatic, tulburări alimentare, tulburări de somn, flashback-uri, automutilare, dependență, suicid
  • tratarea problemelor medicale: leziuni anatomice, boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite
  • acțiuni juridice: cadru legal și proceduri de denunțare

Cum te poți implica

Sprijinind înființarea centrului, ajuți la îmbunătățirea vieților a mii de persoane din România. Donațiile primite vor susține în mod direct persoane care au nevoie urgentă de ajutor. Contribuțiile încep de la 15 lei, prețul a două cafele.

Cum vor fi folosiți banii din campania de crowdfunding?

Banii vor fi investiți pentru închirierea spațiului și plata utilităților pentru primele 18 luni. Centrul va avea o linie telefonică de urgență non-stop, un grup de suport pe toată perioada vindecării și psihologi, avocați și medici pregătiți să intervină în orice moment.

Despre COMMA

COMMA este o organizație non-profit care militează împotriva inegalității, abuzului și agresiunii, prin inițiative sociale educative și de sprijin.

Numărul extrem de redus de acte de agresiune sexuală raportate la Poliție demonstrează lipsa încrederii victimelor în autorități. COMMA își propune însă să rupă tăcerea. Mai mult, dorim să schimbăm percepția asupra persoanelor abuzate sexual, din victime în supraviețuitoare. De aici și numele proiectului, #wearesurvivors #suntemsupraviețuitoare

Facebook: @weareCOMMA.ro

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”

„Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu...

Cetățenii cartierului Șarât vor avea un parc spectaculos

👷🏻Deoarece vremea de afară o permite, echipele Companiei de Salubritate au reluat lucrul la primul parc al cartierului...

Intervenție antitero ACUM la Cluj

Mai multe dube de poliție și trupe antitero au fost văzute de jurnaliștii clujeni la intersecția străzilor Regele...
%d bloggers like this: