spot_img
spot_img

Primii senzori SP Park Sensor de monitorizare a locurilor de parcare din Cluj-Napoca au fost montați la Liberty Technology Park

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Premieră la Cluj-Napoca: La mai puțin de trei ani după ce a inaugurat prima stație publică de alimentare a mașinilor electrice din Cluj Napoca Liberty Technology Park Cluj și Sky Park Systems au instalat primii senzori SP Park Sensor de monitorizare a locurilor de parcare, în cadrul parcării complexului de pe strada Gării nr. 21.

Cei opt senzori fac parte dintr-un proiect pilot dezvoltat de Sky Park Systems împreună cu IOTIFY Solutions (furnizor de senzori și elemente de câmp) și Cicada Technologies (furnizor de soluții IT). Cele trei companii dezvoltă împreună aplicația Smart Park, ce are ca scop identificarea rapidă a locurilor de parcare disponibile în parcările exploatate în regim privat, precum și a locurilor de parcare publice de pe străzile orașului.

Varianta extinsă a aplicației, aflată în lucru, va putea integra servicii de plată online a locurilor de parcare, servicii de park-sharing și de rezervare a locurilor de parcare în parcările private ori în cele dotate cu barieră de acces. În plus, utilizatorii aplicației vor putea integra și alți senzori pentru a monitoriza parametri diverși, cum ar fi: nivelul de zgomot, nivelul de poluare, gradul de intensitate a traficului din intersecțiile importante, statusul de ocupare abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sau a stațiilor mijloacelor de transport în comun, stadiul deszăpezirii etc.

Sky Park Systems este o companie locală, înființată în 2015, al cărei principal scop este să ofere soluții alternative pentru creșterea numărului de locuri de parcare disponibile și soluții pentru exploatarea optimă a parcărilor existente (http://sky-parking.ro/ ).

IOTIFY Solutions este o companie romanească specializată în producția și furnizarea de soluții inteligente, activă atât pe piața locală, cât și internațională, de senzori de parcare wireless bazați pe tehnologie Lora și soluții de Smart Metering (http://iotify.eu/ ).

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

Poziția oficială a Prefectului de Mureș vis-a-vis de investițiile inaugurate astăzi la Chețani

Primăria Chețani a finalizat și inaugurat astăzi obiectivul de investiții ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. 4,4 milioane de lei a...
%d bloggers like this: