fbpx
spot_img
spot_img

Primii senzori SP Park Sensor de monitorizare a locurilor de parcare din Cluj-Napoca au fost montați la Liberty Technology Park

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Premieră la Cluj-Napoca: La mai puțin de trei ani după ce a inaugurat prima stație publică de alimentare a mașinilor electrice din Cluj Napoca Liberty Technology Park Cluj și Sky Park Systems au instalat primii senzori SP Park Sensor de monitorizare a locurilor de parcare, în cadrul parcării complexului de pe strada Gării nr. 21.

Cei opt senzori fac parte dintr-un proiect pilot dezvoltat de Sky Park Systems împreună cu IOTIFY Solutions (furnizor de senzori și elemente de câmp) și Cicada Technologies (furnizor de soluții IT). Cele trei companii dezvoltă împreună aplicația Smart Park, ce are ca scop identificarea rapidă a locurilor de parcare disponibile în parcările exploatate în regim privat, precum și a locurilor de parcare publice de pe străzile orașului.

Varianta extinsă a aplicației, aflată în lucru, va putea integra servicii de plată online a locurilor de parcare, servicii de park-sharing și de rezervare a locurilor de parcare în parcările private ori în cele dotate cu barieră de acces. În plus, utilizatorii aplicației vor putea integra și alți senzori pentru a monitoriza parametri diverși, cum ar fi: nivelul de zgomot, nivelul de poluare, gradul de intensitate a traficului din intersecțiile importante, statusul de ocupare abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sau a stațiilor mijloacelor de transport în comun, stadiul deszăpezirii etc.

Sky Park Systems este o companie locală, înființată în 2015, al cărei principal scop este să ofere soluții alternative pentru creșterea numărului de locuri de parcare disponibile și soluții pentru exploatarea optimă a parcărilor existente (http://sky-parking.ro/ ).

IOTIFY Solutions este o companie romanească specializată în producția și furnizarea de soluții inteligente, activă atât pe piața locală, cât și internațională, de senzori de parcare wireless bazați pe tehnologie Lora și soluții de Smart Metering (http://iotify.eu/ ).

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: