spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Primele arestări în cazul omului de afaceri arădean ASASINAT într-un atentat!

La mai bine de un an de la odioasa crimă care a șocat România apar primele arestări.

Inspectoratul General al Poliției Române a remis un comunicat de presă privind arestarea unor cetățeni germani, italieni și bosnieci, care ar fi comis „activități cu materiale explozive impovizate”.

În primul semestru al acestui an, în cadrul cooperării inițiate de Direcția de Combatere a Criminalității Organizate cu autoritățile polițienești competente din Germania, au fost transmise partenerilor germani informații obținute de polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Inspectoratul General al Poliției Române, privind posibilitatea comiterii de infracțiuni pe teritoriul Germaniei, prin utilizarea unor dispozitive explozive improvizate.

 

În urma verificării datelor comunicate de partea română, autoritățile polițienești germane au demarat procedurile investigative, în vederea documentării activității infracționale.

 

Pe parcursul cercetărilor, Poliția Germană a depistat astfel de dispozitive explozive improvizate, iar, la data de 17 octombrie a.c., au fost puse în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară, pe teritoriul Germaniei, în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe probe.

 

De asemenea, a fost dispusă măsura arestării față de 3 persoane, de cetățenie română, bosniacă și italiană, pentru comiterea de infracțiuni circumscrise regimului substanțelor explozive, al traficului de droguri, al armelor și munițiilor, precum și al infracțiunilor de natură economico-financiară.

 

Cu privire la aspectele mai sus menționate, urmează sa fie continuată cooperarea dintre autoritățile polițienești române și germane, în vederea documentării întregii activități infracționale.”, transmite IGPR.

Se pare că ar fi vorba despre persoane implicate în asasinarea omului de afaceri arădean, Ioan Crișan.

Acesta a murit într-un asasinat, în vara anului 2021.

spot_img
spot_img
spot_img