spot_img

Primarii discriminați se revoltă împotriva Guvernului Ciucă – se va lăsa cu procese civile

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

După ce, la finele săptămânii trecute, guvernul Nicolae Ciucă a împărțit DISCREȚIONAR și ARBITRAR banii țării, strict pe criterii politice, mai multe UAT-uri din țară au rămas cu tolba goală.

Este vorba despre Unitățile Administrativ Teritoriale care au fie primar independent, fie de la USR / PMP sau alte partide non-parlamentare.

În total, peste 270 de Unități Administrativ Teritoriale din mediile urban și rural au fost batjocorite, administrativ vorbind, de către Ciucă și echipa lui.

În acest context, edilul-șef al comunei Chețani, Emil Florin Mocan, a declarat pentru RefleqtMedia că nu va tolera această decizie discreționară și DISCRIMINATORIE!

„Aici nu vorbim despre interese de partid sau despre interese de grup, nici despre negocieri politice. Aici este vorba despre DISCRIMINAREA UNOR CETĂȚENI. Noi trebuia să primim acești bani, nu ca să ni-i băgăm în buzunare, ci ca să plătim ajutoarele de handicap, indemnizațiile îngrijitorilor precum și cofinanțarea la proiectele cu finanțare europeană.

Decizia guvernului Ciucă este una batjocoritoare la adresa tuturor cetățenilor, indiferent de carnetul de partid al primarului, mai ales în condițiile în care toate forurile superioare, pornind de la CJ Mureș, Prefectură sau ministere, cunoșteau situația delicată din punct de vedere economic cu care se confruntă comuna noastră. Luăm în calcul, fără echivoc, să ne adresăm instanței de judecată, pentru ca această nedreptate să nu se mai întâmple.”, a spus Mocan.

La demersul primarului de la Chețani mai achiesează și primarii din județul CLUJ care au fost văduviți de Guvernul Ciucă.

Virgil Păcurar, primarul de la Ceanu Mare, a declarat că se va alătura demersului omologului său de la Chețani.

De asemenea, Ioan Racolța, de la Călărași, a trimis petiții către Guvernul României, Premierul – Ciucă și Avocatul Poporului. Totodată, va achiesa la demersul omologilor de la Chețani și Ceanu Mare.

N-ar fi exclus ca și primării din mediul URBAN să intre în luptă cu Guvernul.

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, s-a arătat consternat de felul de a împărți banii publici abordat de Nicolae Ciucă & Co.

Guvernul a alocat astăzi, din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localitățile din România.

În Timiș, din 99 de comune, orașe și municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timișoara, Dumbrăvița, Foeni și Cenad.
 
Coincidența coincidențelor, tocmai cele patru primării din județ conduse de primari USR PLUS.
 
Ce semnal vrea să transmită guvernul cetățenilor din aceste patru localități bănățene? Că sunt pedepsiți pentru cum au votat la alegerile locale?
Probabil că este gândit ca o demonstrație de forță a coaliției PSD-PNL-UDMR. Însă e doar dovada că această coaliție nu are un proiect pentru țară, doar pentru propriile-i interese.
 
Să știți că nu ne lăsăm descurajați. Și mulțumim că ne amintiți pentru ce ne luptăm: ca banii publici să fie cheltuiți într-un mod echitabil și transparent pentru bunăstarea cetățenilor, indiferent de opțiunile lor politice.
PS.: Banii din care este alcătuit fondul de rezervă vin și din contribuțiile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenăzenilor. Iar parlamentarii PSD-PNL din Timiș au fost votați și cu voturile timișorenilor, dumbrăvițenilor, foenenilor și cenădenilor. Ale cui interese reprezentați la București, Alfred Simonis, Sorin Grindeanu, Alina Gorghiu și Ben Oni Ardelean?”, a declarat Fritz.
 
Revenind la zona noastră, în județele Cluj și Mureș, următoarele UAT-uri au fost batjocorite de guvern, prin nealocarea de fonduri: Ceanu Mare, Călărași, Tritenii de Jos, Panticeu, Săcuieu, Ațintiș, Corunca, Chețani, Sighișoara, Sânpetru de Câmpie.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Primarul de la Ceanu Mare lovește puternic în problema fondurilor europene: „Dezvoltarea și fondurile europene NU se numără printre prioritățile guvernului. ”

În această seară, Virgil Păcurar, primarul comunei Ceanu Mare, a remis o declarație social-media prin care contestă vehement...

Consiliul Județean susține procesul de împădurire a județului Cluj

Asociația Nature O'clock organizează sâmbătă, 14 mai a.c., o activitate de împădurire în zona Măguri Răcătău din județul...

ÎNCEPE CAMPANIA BLOOD NETWORK – Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea,...

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...
spot_img

EXCLUSIV: Omul de afaceri, Ali Varga, a fost pus sub control judiciar și promite dezvăluiri INCENDIARE

După patru zile de arest preventiv, omul de afaceri din Tritenii de Jos, Ali Varga, a fost eliberat din arest și pus sub control...
%d bloggers like this: