spot_img

Primăria Câmpia Turzii: STOP Arderilor de vegetație! Iresponsabilitatea distruge și ucide!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

În cursul săptămânii precedente, pompierii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpia Turzii au intervenit la 7 incendii, dintre care 5 au fost de vegetație uscată!

Unul dintre incendii a produs distrugerea totală a unui autoturism, în timp ce un alt incendiu a pus în pericol siguranța feroviară între Câmpia Turzii și Călărași – Gară.

La nivelul întregului județ, angajații ISU, alături de cei ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență se luptă, zilnic, cu flăcările generate de iresponsabilitatea și indolența cetățenilor!

În acest context, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, a dispus intensificarea patrulelor efectuate de Poliția Locală, pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, în ceea ce privește arderile de vegetație uscată.

De asemenea, vă reamintim că, potrivit articolului 96 din O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului: „(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei (RON) la 6.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei (RON) la 50.000 lei (RON), pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale: punctul 9- obligația proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.”

Arderea miriștilor, vegetației uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obținerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul autorităților publice locale sau persoana desemnată în acest sens și cu respectarea următoarelor regulilor prevăzute de lege.

Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

EXCLUSIV: Cadavru găsit ÎN PIAȚA UNIRII din Câmpia Turzii – s-a întocmit dosar penal

În această dimineață, trecătorii din Piața Unirii din Câmpia Turzii au găsit un bărbat, în vârstă de 61...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

*Alianța USR PLUS spune stop căpușării firmelor de stat de către politicieni*

Domeniul Public Câmpia Turzii a cumpărat produse de peste 4 miliarde de lei vechi de la firma unui consilier PNL. Emil Nicoară este un om...
%d bloggers like this: