spot_img

Prima prezenţă a Asociaţiei Produs de Cluj în Grecia

Date:

Share post:

Asociaţia Produs de Cluj, entitate care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a fost prezentă între 19 şi 22 iulie la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala, în Grecia. Alături de Centrul de Informare Turistică al municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia a avut onoarea să reprezinte România la ediţia din acest an a festivalului.

„Spre deosebire de alte manifestări similare, la Festivalul Etnic Cosmopolis Kavala fiecare ediţie este diferită de anterioara, inclusiv în ceea ce priveşte invitaţii. De altfel, intenţia organizatorilor este aceea de a prezenta amănunţit cât mai multe culturi. Faptul că la ediţia din acest an a fost aleasă România şi, din ţara noastră, Clujul, pentru a prezenta cultura tradiţională locală, este o onoare şi o bucurie. Reacţia mai mult decât pozitivă a miilor de vizitatori ai standurilor Asociaţiei Produs de Cluj şi a celor care au asistat la programul artistic prezentat de artiştii clujeni a răsplătit pe deplin eforturile noastre”, apreciază domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

La festivalul din Kavala, la care au fost prezente delegaţii din opt ţări, Asociaţia Produs de Cluj a participat cu familia Soporan din Frata, creatori de costume populare lucrate exclusiv de mână, o familie de cultivatori de lavandă, familia Şerpar din Bonţida, familia de apicultori Kepes Ildiko şi Csaba din Turda precum şi ansamblul folcloric Mugurelul al Universităţii Babeş Bolyai. Atât exponatele prezentate de cele trei familii cât şi momentele folclorice ale ansamblului universitar clujean s-au bucurat de un succes răsunător.

Delegaţia clujeană la festivalul din Grecia a avut drept partenere ţara gazdă, Argentina, India, Spania, Rusia, Italia şi Costa Rica.

Biroul de presă
24 iulie 2018

spot_img

Subscribe

spot_img

Popular

More like this
Related

Încă un drum județean blocat din cauza zăpezilor, în Cluj

În jurul orei 18.00 a fost semnalat prin apel...

Irina Munteanu, prezentă la Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului

❇️ Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Clujului a avut loc...

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PENTRU CIRCULAȚIA PE VREME REA

  În contextul condițiilor meteorologice din aceste zile, în scopul...
%d bloggers like this: