spot_img
spot_img

Prima femeie care face turul României cu tractorul va ajunge la Cluj

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Este blondă și are 42 de ani. La prima vedere nici prin cap nu ţi-ar trece că ar avea ceva în comun cu muncile sau utilajele agricole. Patricia Pop este însă prima femeie care traversează țara la volanul unui tractor uriaş, în cadrul unui proiect de promovare a turismului din România.

Patricia este de fapt jurnalist de presă agricolă, iar ideea nu a venit foarte greu. A pus pe hârtie proiectul “România văzută din Tractor”  şi restul a venit de la sine. „Am vrut să fac o altfel de presă. Startul a fost la 1 iulie. În ceea ce priveşte tractorul, m-am provocat singură. Aş fi putut să merg cu un tractor de până în 3.500 de kilograme care se putea conduce şi cu categoria B, dar am zis că dacă tot merg în zonele acestea agricole, să merg cu un tractor mare, impunător. Am vrut să pot vorbi de la egal la egal cu fermierii. A trebuit să fac şcoala de tractorişti şi să-mi iau permisul pentru categoria Tr. Examenul l-am susţinut cu o săptămână înainte de a pleca la drum. Sala am luat-o cu 25 de puncte din 26 iar traseul l-am luat din prima”, a explicat Patricia.

Ei bine, în 6 iulie, Patricia Pop va ajunge în Campusul Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Cluj Napoca.

„În campusul USAMV Cluj Napoca, va fi marcat finalul traseului primei persoane și în același timp, primei femei, Patricia Pop, care parcurge România la bordului unui tractor. În traseul din Transilvania, Patricia a parcurs județele Bistrița Năsăud, Mureș, Covasna, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba și Cluj. În traseu, au fost vizitate diferite ferme de profil horticol, agricol și zootehnic. Anii trecuți, Patricia a traversat cu tractorul partea de vest, de est și de sud, iar în acest an, traseul a cuprins Transilvania.”, transmite Șef lucrări dr. Anamaria Călugăr, de la USMAV Cluj.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

Nia s-a pierdut în cartierul Primăverii din Turda – dă și tu un share ca să fie găsită mai repede

S-a pierdut NIA, catelusa ciobanesc german, în zona Cartierului Primaverii, Turda. Oferim recompensa pentru cine a gasit-o, este sterilizata si are microcip..., in mai face 1...
%d bloggers like this: