fbpx
spot_img

Președintele PNL Cluj joacă tare, după ce Austria blochează intrarea României în Schengen: SĂ FIE DAT AFARĂ!

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Europarlamentarul, Daniel Buda, care este și președintele PNL Cluj, a luat una dintre cele mai hotărâte atitudini împotriva cancelarului austriac, după ce acesta din urmă a declarat că blochează intrarea României în Schengen.

Astfel, într-o ședință a Partidului Popular European, Buda a solicitat EXCLUDEREA cancelarului austriac Karl Nehammer din PPE.

 

„Aș dori să îți mulțumesc ție personal pentru eforturile pe care le-ai făcut pentru a susține intrarea României în spațiul Schengen. Atât ție, personal, cât și tuturor colegilor care v-ați implicat în această problemă extrem de complicată și în același timp, arzătoare pentru noi. Ați făcut eforturi extraordinare și, bineînțeles, că vă mulțumim pentru acest lucru. În același timp, însă, datele problemei nu arată deloc bine pentru RomâniaDragă Manfred, ești președintele Partidului Popular European, întreaga responsabilitate acestui eșec revine Partidului Popular European. Știm foarte bine că socialiștii au avut o problemă cu suedezii, au rezolvat-o. Renew a avut o problemă cu Mark Rutte, au rezolvat-o. Deja Dacian Cioloș jubilează în România, după cum și socialiștii jubilează în România și aruncă întreaga responsabilitate în spatele PPE

Stimați colegi, vorbim în momentul de față de o țară care respectă toate condițiile posibile și imposibile pentru a accede în spațiul Schengen. Am avut misiuni de evaluare, inclusiv din Austria, 17 persoane au fost prezente, care nu au avut absolut nimic de obiectat cu privire la garanțiile de securitate și legat de ceea ce înseamnă statul de drept. Am avut o misiune specială din partea Olandei care în același timp a concluzionat în aceeași logică că nu există niciun motiv ca România să intre în spațiul Schengen. Astăzi însă ne confruntăm cu o problemă din partea Austriei care vine și spune că au o problemă în interior cu migrația clandestină. Stimați colegi, România nu se află pe ruta balcanică pe ceea ce înseamnă această rută de migrație clandestină, să fie foarte clar, nu putem să fim noi responsabili de ceva ce nu funcționează la nivelul altor state membre. Se știe care este situația Serbia – Ungaria – Austria. Și atunci vă întreb, cum se poate ca România să fie sancționată din acest motiv? 

 

 

Spuneai mai devreme că vrem ca în 2024 să fim un partid puternic, un partid care să aibă mai mulți membri. Manfred, vreau să te informez că, din păcate, dacă se refuză intrarea României, reacțiile și PNL vor avea enorm, enorm, de mult de suferit și nu ne dorim acest lucruEste imposibil, stimați colegi, să explicăm acasă de ce un partid, PPE, cu un guvern condus de un membru al Partidului Popular European, refuză intrarea României în spațiul Schengen, când toate datele tehnice vin și spun că suntem în regulă. Vă întreb atunci de ce mai țin în funcție agențiile genul Frontex, de azil, și așa mai departe, dacă ele nu sunt luate în considerare? 

Sigur, Manfred, eu sunt președinte de organizație într-o regiune. Eu știu care sunt mecanismele instituționale care le are la îndemână un președinte de structură în momentul în care cineva iese din logica partidului. Și astăzi, îți spun foarte clar că dacă se păstrează poziția lui Nehammer de a respinge intrarea României în Schengen, este un partid și un președinte care se pune de-a curmezișul principiilor și valorilor în care crede PPE. Este dreptul lui, dar, în același timp, eu cred că este dreptul nostru ca și partid să fie dat afară.

Nu cred că putem să stăm mai departe la masă cu un președinte de partid care nu respectă principiile și valorile democratice pe care noi le verbalizăm în diverse ocazii. Sigur, așteptăm până mâine, nu vreau să mă gândesc ce o să fie în România poimâine dacă nu se va întâmpla să intrăm în spațiul Schengen. Stimați colegi, nu uitați că vedem aici un generator de curent, este foarte bine că facem acest lucru. România asigură 65% din tranzitul de cerelea către zonele africane pentru a preveni foametea ca să nu aveți migranți în fiecare țară a UE. Nu sunteți conștienți ce se poate întâmpla, doamne ferește, într-o situație oarecare? De aceea, rugămintea mea este, haideți, că mai este timp până mâine, până poimâine să vedem ce se petrece în Austria. Dar trebuie să știe că orice acțiune are și o consecință și să fie foarte clar că nu vom sta cu mâinile în sân, România, Croația și Bulgaria merită să fie în Schegen”, a încheiat Buda.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Magazin din Campia Turzii, amendat dupa ce vindea haine contrafacute

Magazinul Gamos Com din Campia Turzii, situat pe strada Vasile Alexandri, nr. 7A, s-a ales cu amenda din...

I&C Transilvania Constructii angajeaza deservent incarcator frontal

S.C. I&C Transilvania Constructii S.R.L. angajează Volist - Deservent încărcător frontal.   Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Cerinte:     experiență manipulare încărcător...

Transilvania Impact angajeaza la Campia Turzii

Angajam excavatorist cu experiență. Punct de lucru: Câmpia Turzii.   Informații la telefon: 0760 233 617. resurseumane@transilvaniaimpact.ro  . . . #angajari #locuridemunca #transilvaniaimpact #icti

Pompierii clujeni atrag atenția! Incendiile de vegetație pot ucide!

Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre...
%d bloggers like this: