fbpx
spot_img

Președintele CJ Cluj a prezentat stadiul la zi a două proiecte de infrastructură spitalicească unice la nivel național

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a susținut marți, 22 iunie a.c., o conferință de presă în cadrul căreia a prezentat stadiul a două dintre cele mai mari proiecte de infrastructură spitalicească gestionate de forul administrativ județean: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

În ceea ce privește Spitalul Pediatric Monobloc, concursul internațional de soluții destinat proiectării primului spital public din zona Transilvaniei cu servicii medicale integrate în domeniul pediatriei și-a desemnat câștigătorii. În urma analizării celor 28 de oferte depuse, juriul concursului format din profesioniști recunoscuți în domeniu a decis ca serviciile de proiectare să fie încredințate firmei de arhitectură spaniole PLANHO CONSULTORES. S.L.P., PROFESSIONAL LIMITED COMPANY, în asociere cu 4B CONSULTANȚĂ ARHITECTURĂ S.R.L., valoarea estimată a contractului fiind de 31.721.928 lei, fără TVA.

Alin Tișe: Clujul reprezintă un pol de excelență în ceea ce privește serviciile medicale furnizate în regiune și poate fi numit cu siguranță un hub medical. Nu am dorit să construim o simplă clădire, ci un spital monobloc cu servicii pediatrice integrate, viziunea noastră urmărind dezvoltarea acestui domeniu pentru următorii 50 de ani. Viitorul Spital Pediatric, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari este deja cuprins în Planul Național de Relansare și Reziliență, cu un buget de 150 de milioane de euro”.

În ceea ce privește următoarele etape, Consiliul Județean își propune ca până la finalul acestui an să intre în posesia Studiului de Fezabilitate, a Planului Urbanistic Zonal, respectiv a Proiectului Tehnic. Pentru ca Spitalul Pediatric Monobloc să devină realitate în cel mai scurt timp forul administrativ județean continuă să întreprindă demersurile necesare astfel încât în cursul anului 2022 să fie finalizată licitația de execuție și să demareze efectiv lucrările.

De asemenea, tot în cadrul conferinței de presă, domnul Alin Tișe a prezentat stadiul proiectului Centrului Integrat de Transplant Cluj. Dintre cele mai recente etape finalizate pot fi amintite desemnarea câștigătorului concursului internațional de soluții pentru proiectarea acestuia, avizarea favorabilă a PUZ-ului de către comisia de urbanism și obținerea tuturor avizelor necesare, inclusiv al celui eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română, documente ce au fost deja depuse la Primăria Cluj-Napoca în vederea emiterii Hotărârii de Consiliu Local pentru aprobarea P.U.Z.-ului. În paralel, Consiliul Județean colaborează cu firmele de arhitectură câștigătoare ale contractului de proiectare în vederea finalizării Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic. Este vizată, așadar, demararea lucrărilor de execuție în cursul anului viitor.

 

 

Biroul de presă

22 iunie 2021

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Se ia curentul la Mihai Viteazu

Timp de mai multe ore, diverse străzi ale comunei Mihai Viteazu vor rămâne fără energie electrică. Întreruperea este programată...

Politistii se spala pe maini in cazul copilului spanzurat, la Alba

Dupa ce toata presa a vuit in legatura cu letargia de care au dat dovada politistii din Alba,...

Ce învață copiii europeni, la orele de educație sexuală?

Educația sexuală stârnește controverse puternice în societatea românească, fiind o temă tot mai aprinsă de dezbatere, scrie G4Media.ro. Opiniile...

Accident MORTAL, provocat de un șofer beat, la Mureș

Alcoolul, viteza și inconștiența la volan au cauzat un accident rutier mortal, în județul Mureș. „Pompierii Detașamentului Târgu Mureș...
%d bloggers like this: