spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Ucigasul de la Turda – arestat preventiv

RefleqtMedia a aflat noi detalii despre omorul care a...

Al doilea omor in cateva zile, la Turda

Turda a devenit un oras periculos, in care poti...

I-au furat masina, in Turnu Severin

Rares Florea, tinichigiul din Campia Turzii care repara avariile...

Moonlight Rescue 2024, exercițiu complex de salvare pe timp de noapte

Un exercițiu național Salvamont în premieră s-a desfășurat în...

(Video) Alcoolul si urmarile lui

Un accident rutier care se putea termina groaznic a...

Președintele ALDE Cluj, Avram Gal : “Este absolut șocantă disonanța între imaginile triumfaliste de acum câteva zile când Florin Cîțu era înscăunat președinte al PNL și agonia de astăzi a unui guvern ce a luat prizonieră o țară aflată în derivă.”

Inevitabilul s-a produs. Guvernul condus de Florin Cîțu a fost debarcat cu un număr de voturi ce reprezintă un record absolut în materie de moțiuni de cenzură în istoria postdecembristă. Zgomotul prăbușirii acestui guvern a fost asurzitor.

Proteste de stradă, record de infectari și decese din pricina Covid-19, spitale care ard , înghețări de salarii, inflație galopantă, amânarea intervențiilor chirugicale cu 30 de zile in spitale…într-un cuvant- DEZASTRU.

Este absolut șocantă disonanța între imaginile triumfaliste de acum câteva zile când Florin Cîțu era înscăunat președinte al PNL si agonia de astăzi a unui guvern ce a luat prizonieră o țară aflată în derivă. Asemeni discursului liderului comunist detronat în 1989, Florin Cîțu, cu ultimele puteri, promite o creștere a salariului minim cu 11%. Este realmente incredibilă lipsa de înțelegere a realităților de către actualii guvernanți, precum și decuplarea totală de la agenda cetățeanului.

Răsturnarea guvernului nu este, însă, nici pe departe un prilej de bucurie, pentru că înainte se așterne o perioadă de blocaj politic. Nevoia de gestionare a pandemiei, absorbția fondurilor europene, contracararea exploziei prețurilor în energie sunt doar câteva dintre problemele ce nu suportă amânare. Cine le va gestiona?

Mai mult decât atât, încercarea de refacere a coaliției formată din PNL (condus de Cîțu) și USR (condus de Cioloș) ne arată că rețeta dezastrului va fi păstrată. Ori, este nebunie curată să faci exact același lucru și să te astepți la rezultate diferite.

Singura posibilitate reală de resetare a actului guvernamental este prin întoarcerea la popor. Dintr-un asemenea blocaj nu se poate ieși decât prin alegeri anticipate. Cu atât mai mult in situații de criză profunde, partidele au nevoie de legitimitate și credibilitate. Iar singura sursă autentică este votul cetățeanului.

spot_img
spot_img