spot_img
spot_img

Prefectul de Cluj, Irina Munteanu, mediator în relațiile de business româno-ucrainene

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
Astăzi a avut loc vizita delegației Camerei de Comerț din Kiev la sediul Instituției Prefectului-Județul Cluj.
Autoritățile române au fost reprezentate de doamna Irina Munteanu, prefectul județului Cluj, domnul Dan Tarcea, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca și reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu.
 
Mediul de business a fost reprezentat de președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, ing. Ștefan Florea Dimitriu, respectiv președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, domnul Augustin Feneșan.
În ceea ce privește partea ucraineană, delegația a fost condusă de doamna Alla Romashko, director de Departament Export și Dezvoltare Internațională a Camerei de Comerț din Kiev, Monica Gemona Vasile, Camera de Comerț și Industrie din Kiev în Italia, Lysenko Lubov, director general al „LLC Biobalans”, Oksana Halahan, director comercial, Marieta Tamas, avocat Onofrei Ciprian și Sebastian Fekete – Microvision Consult, inițiatorul întrevederii.
 
Discuțiile au avut ca și obiectiv principal punerea bazelor de colaborări dintre mediul de afaceri ucrainean cu cel din regiunea de NV a țării și în special din județul Cluj.
 
În cadrul întrevederii doamna prefect a prezentat un mesaj de solidaritate și empatie membrilor delegației, evidențiind mobilizarea exemplară pentru ajutorarea refugiaților, atât a populației civile, cât și a autorităților în parteneriat cu ONG-urile și mediul de business din județ.
 
Un punct important al discuțiilor a făcut referire la necesitatea donațiilor de produse sanitare și produse de uz general, atât pentru populație cât și pentru răniți, urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, pe lângă cele deja oferite de populație și de către autorități.
 
Reprezentanții delegației de la Kiev au prezentat la rândul lor situația din Ucraina, activitatea economică care se desfășoară, cât și oportunități de colaborare atât în prezent cât și în viitor.
Reprezentanții prezenți ai mediului de afaceri român, cât și ai autorităților au avut o reacție extrem de pozitivă și de o manieră constructivă, stabilindu-se activități care urmează să se desfășoare în perioada imediat următoare.
 
În ceea ce privește relaționarea comercială dintre mediul de afaceri din Ucraina și cel din județul Cluj, respectiv din România, președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, ing. Ștefan Florea Dimitriu și președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor Cluj, domnul Augustin Feneșan și-au arătat deschiderea și susținerea promovării în rândul companiilor din țară a serviciilor și produselor din țara vecină.
Referitor la solicitarea de susținerea umanitară, au fost anunțate demersuri pentru ajutorarea cu materiale sanitare, conform solicitărilor transmise de reprezentanții Camerei de Comerț Ucrainene, de către antreprenorii români.
 
În contextul dificil și de o complexitate ridicată în care se află Ucraina, speranța la un climat pașnic și pozitiv, cât și susținerea reconstrucției țării vecine prin intermediul companiilor în domeniu, poate reprezenta un bun augur pentru întărirea relațiilor economice dintre mediile de business dintre România și Ucraina.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Un nigerian, care a amenintat o copila de 19 ani si s-a luat la harta cu politistii, acuza ca “a fost batut de gabori”

Mai nou, orice copil penibil cu 4 clase si antecedente penale e mare trapper. Acesta este si cazul lui...

Promovabilitate de peste 92% la Evaluarea Națională, în județul Cluj – locul 2 pe țară la numărul de medii de 10

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au centralizat rezultatele înregistrate la examenul de Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a...

O femeie este dată dispărută de familie – ultima dată a fost văzută în Iulius Mall Cluj

O femeie care a venit de curând din Belgia este dată dispărută de familie. Tânăra locuiește în Satu Mare...

Educația pentru sănătate se va face doar din clasa a VIII-a şi doar cu acordul părinților – educația sexuală NU se predă!

Parlamentarii au decis că Educația pentru sănătate, care cuprinde şi partea de educaţie sexuală, se va face în...
spot_img

Poliția încă îl caută pe autorul tâlhăriei din Câmpia Turzii

Știrea despre autorul unei tâlhării care este căutat în Câmpia Turzii pe care RefleqtMedia a publicat-o în urmă cu trei zile, a atins un...
%d bloggers like this: