16 C
Turda
Saturday, September 24, 2022
spot_img
HomeCluj NewsPrefectul de Cluj consideră învățământul dual drept o alternativă dedicată promovării profesionale

Prefectul de Cluj consideră învățământul dual drept o alternativă dedicată promovării profesionale

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ieri, 26.02.2019, prefectul județului Cluj, dl Ioan Aurel CHERECHEȘ, l-a însoțit pe dl Hans Eric TISCHLER, Consul General al Republicii Federale Germania la Sibiu, într-o vizită la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca, cu clase de predare în sistem de învățământ profesional dual.

Vizita a debutat cu o întâlnire la care au participat dna Olimpia MERA, directorul Liceului, dl TOROK Zoltan, inspector școlar general adjunct, precum și reprezentanți ai presei locale.

Liceul este primul din Cluj care a adoptat învățământul dual, în 2014, având la ora actuală un număr de 30 de locuri pentru specializarea electromecanic utilaje, 30 pentru lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic, 15 pentru operator pe mașină cu comandă numerică și 14 pentru sudor.

Discuțiile au vizat oferta educațională a Liceului cu accent pe specializările în sistemul de învățământ dual, provocările actuale ale acestui sistem de învățământ, în special la nivelul județului Cluj, interesul crescut al companiilor românești și străine în creșterea numărului de specializări, nevoia de schimbare a strategiilor de promovare a acestui tip de învățământ, astfel încât tinerii și părinților acestora să conștientizeze multiplele beneficii pe care le-ar aduce învățarea unei meserii.

Atât dl Prefect cât și dl Consul au reiterat importanța investiției în educație, în special în învățământul profesional ca o condiție necesară dezvoltării industriei și implicit a economiei, generând eficiență, productivitate, locuri de muncă sigure și bine plătite. Totodată, au convenit asupra faptului că autoritățile, școala și societatea au fiecare un rol esențial în asigurarea succesului acestui tip de învățământ.

Prefectul județului a afirmat că Instituția pe care o conduce colaborează cu Consulatul General al Republicii Germania la Sibiu, în ceea ce privește învățământul profesional dual și că încurajează orice acțiuni de promovare a acestui sistem educațional.

La final, delegația a vizitat un atelier-școală din cadrul liceului, dotat cu echipamente de ultimă generație, destinat tinerilor care învăță sistemul de operare pe mașinile cu comandă numerică.

Biroul de presă 26.02.2019

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: