31 C
Turda
Thursday, July 21, 2022
spot_img
HomeCluj NewsPotop pe capul șoferilor bețivi și drogați, în week-endul Electric Castle

Potop pe capul șoferilor bețivi și drogați, în week-endul Electric Castle

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Polițiștii clujeni au acționat în continuare cu sprijinul efectivelor Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județe      

 

Acțiunile au urmărit atât prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe stupefiante la volan, cât și prevenirea evenimentelor negative în trafic.

 

Polițiștii au acționat pe DN VOCE, tronsonul dintre municipiul Cluj-Napoca și comuna Apahida, precum și pe DN1C E576, tronsonul dintre municipiul Cluj-Napoca și municipiul Gherla.

 

Au foste efectuate peste 800 de testări cu aparatele alcooltest și aparatele drugtest.

 

În urma abaterilor constatate, s-au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, valoarea totală a acestora fiind de peste 41.000 de lei.

 

De asemenea, în cazul a 22 de conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispus ca măsură tehnico-administrativă, reținerea permisului de conducere.

 

În cazul a 17 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, s-au reținut certificatele de înmatriculare.

 

În cadrul activităților, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 7 pentru consumul de substanțe stupefiante, 3 pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și 1 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Exemple semnificative:

 

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii au oprit în trafic pentru control pe DN VOCE, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv, astfel că acesta a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate mostre biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanțelor consumate.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

**

 

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto, în vârstă de 59 de ani, cetățean portughez.

 

În urma verificărilor, polițiștii au constat că acesta nu deține permis de conducere.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Acțiunile continuă și astăzi!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: