spot_img
spot_img

Potențialul turistic al Clujului, promovat la târgul de profil din capitala Germaniei

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

Consiliul Județean Cluj va participa în perioada 7-11 martie 2018 la Târgul Internațional de Turism ITB de la Berlin, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din lume. În cadrul acestei manifestări, forul administrativ județean va fi reprezentat atât de structura sa de specialitate – Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) cât și de Asociația Produs de Cluj care va fi prezentă cu Ansamblul Artistic Românașul al Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Participant pentru a doua oară la târgul din capitala Germaniei, CNIPT va prezenta publicului german cele mai atractive și reprezentative locuri, zone, obiective și evenimente de interes turistic din județul Cluj, împreună cu informațiile de specialitate adresate specialiștilor din domeniu. Scopul acestui demers este acela al alegerii, valorificării și dezvoltării polivalente a Clujului ca destinație turistică precum și al introducerii acestuia în cadrul unor circuite și oferte personalizate. Totodată, această participare reprezintă o oportunitate deosebită de promovare a potențialului turistic local și regional, cu relevanță și din perspectiva diversificării legăturilor aeriene directe între Cluj și principalele orașe din Germania, potențial generatoare de turiști și oameni de afaceri.

Pe parcursul târgului, Ansamblul Artistic Românașul va prezenta momente folclorice din zona Clujului, dar nu numai, pentru a spori vizibilitatea standului României şi pentru a arăta vizitatorilor o parte din tradițiile românești, deosebit de atractive pentru turiști.

„Prezența județului Cluj la una dintre cele mai mari manifestări turistice din lume se înscrie în programul de promovare a obiectivelor turistice locale, a patrimoniului cultural și a tradițiilor noastre. Târgul de la Berlin este locul unde se întâlnesc cei mai importanți operatori din domeniul turismului, fiind, deci, o ocazie foarte bună pentru promovarea județului și a ofertei sale în domeniu. Prin participarea la această manifestare, reprezentanții Clujului se pot constitui în vectori de imagine și pot oferi o imagine de ansamblu a județului din punct de vedere turistic și cultural.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

La ediția din anul 2017 a Târgului de Turism au participat nu mai puțin de 180 de țări, cca. 10.000 de expozanți și un număr de peste 160.000 de vizitatori, public general și specialiști din domeniu.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Fosta iubită a lui Mob Trap rupe tăcerea: A venit cu șase băieți, să mă filmeze și să mă scuipe!

Scandalul pe care l-a făcut nigerianul ajuns mare vedetă, Mob Trap, continuă să producă reacții. În presa clujeană...

Cel mai așteptat spectacol de pian are loc, în toamnă, la Cluj

După multe concerte de succes, cu toate biletele vândute, în lume și în București, HAVASI va concerta pentru...

Cu Flaviu Chișu și Tudor Duma în teren, Gemina Cluj pierde finala de la Deva

A fost un meci spectaculos, în care infanteriștii clujeni au fost foarte aproape de victorie. Totuși, din cauză că...

Echipa lui Alexa mai stă un an la județ! Supporter 2.0 Cluj Napoca ratează promovarea

După egalul de săptămâna trecută, obținut la Iclod, Supporter 2.0 Cluj Napoca se alătură formațiilor cu pretenții, care...
spot_img

Atenție la petarde – în județul Alba controalele sunt „la sânge”

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfășoară acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Începând...
%d bloggers like this: