fbpx
spot_img
spot_img

Porția de mititei care-i îngroapă pe Cîțu … dar și pe liberali

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Evenimentele care au marcat situația politico-administrativă din România se aseamănă, în mod remarcabil, cu plocoanele politice pe care le primeau votanții, în fostele campanii electorale.

- Advertisement -
- Advertisement -

Totul a început de la balanța „Planul de Dezvoltare Anghel Saligny” vs Desființarea Secției Speciale de Justiție.

În vreme ce Florin Cîțu simțea și presiunea primarilor din propriul partid, cărora le promisese că dacă-l susțin la alegerile interne, le dă „caimac”, dar și a celorlalți primari de Municipii, orașe și Comune, care au bugetele de dezvoltare „în aer” din cauza disensiunilor din guvern, USRPLUS erau total împotriva acestui Program de Dezvoltare… dar  DE CE?

În teorie, intențiile USRPLUS sunt extraordinar de bune, doar că membrii acestui partid politic au obișnuit electoratul cu intenții bune, care nu sunt fundamentate pe ACȚIUNI.

La ce facem referire? Simplu: primarii de municipii, orașe și comune din țară lucrează doar pe PNDL 1 și PNDL 2 … și NU LUCREAZĂ TOȚI, deoarece sunt nenumărate UAT-urile care nu au beneficiat de finanțări și vedeau Programul de Dezvoltare „Anghel Salignyi” ca pe o sursă reală de fonduri.

Pe de altă parte, nici un UAT din mediul rural nu a dezvoltat alte proiecte europene în afară de celebrele măsuri 7.1 sau 7.2 la care, de asemenea, nu toate UAT-urile au avut acces.

Astfel, presiunea pe Guvern a crescut și mai mult, lucru pe care USRPLUS l-a ignorat, folosind principiul: „tăiem în carne vie și facem totul ca la carte” … un principiu pe care a mers, la un moment dat, și Traian Băsescu, cât a fost președinte și a ajuns să-l urască o țară întreagă.

Pentru că USRPLUS voia un program de dezvoltare bazat pe principii și indicatori reali, nu unul care să aibă potențialul de a genera finanțări bazate pe criterii politice.

Totodată, USRPLUS dorea cu tot dinadinsul să desființeze celebra secție specială pentru judecători, dar și să numească noi șefi la DNA și DIICOT (șefi care, pe surse, păreau din rândurile USRPLUS).

Așa s-a ajuns la ruptura dintre USRPLUS și premierul, Florin Cîțu … pentru că această ruptură nu este între USRPLUS și PNL … ci strict între premier și partidul de nișă.

Indiferent de rezultatul acestui conflict de gherilă, Florin Cîțu este șifonat, PNL-ul este șifonat și … în mod paradoxal, voci din interiorul liberalilor speră la o susținere din partea PSD-ului.

Păi… dacă PSD și PNL se aliază și conduc țara, pot să fie 100% SIGURI că, în 2024 vor pierde alegerile în favoarea USRPLUS și AUR.

Este interesant de văzut cum se vor dezvolta lucrurile, însă ceea ce este clar e faptul că Florin Cîțu s-a compromis aproape definitiv, cu doar două săptămâni înaintea alegerilor interne din PNL.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: