spot_img

„PORTALURI SPRE TRECUT” OFERTĂ EDUCAŢIONALĂ 2019 – 2020

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Și în această toamnă Muzeul de Istorie Turda propune tinerilor săi vizitatori, copii de toate vârstele și adolescenți, o serie de noi ateliere interactive, cuprinse sub titlul Portaluri spre trecut.

Proiectele de educație non-formală derulate în ultimii ani, ce accentuează rolul educativ al muzeului la nivelul comunității, au ca scop intermedierea dialogului între patrimoniu și public.

Prin participarea la atelierele de pedagogie muzeală, atât copiii, cât și adulții se împrietenesc cu muzeul și înțeleg mult mai bine rolul și importanța acestuia. Atelierele sunt gândite să transmită un volum de informații, dar mai ales să stimuleze creativitatea și să sporească curiozitatea naturală a copilului față de obiectele din colecțiile noastre, semnificative pentru istoria locului și nu numai.

            Așadar, dragă tinere, începând cu data de 8 octombrie 2019 Vino, vezi și joacă-te la muzeu!  Poți alege să participi la atelierele și activitățile care s-au bucurat de succes în anii precedenți sau te poți înscrie pentru noile ateliere, precum ”Arta în preistorie”. Vom experimenta împreună tehnici de decorat ceramica și pictura rupestră. Atelierul ”Jocuri romane”, în cadrul căruia vom trăi pe viu o zi de relaxare din viața unui soldat roman, propune o nouă abordare.

În contextul organizării expoziției temporare de arheologie „Scris, citit și știința de carte în Dacia”, începând cu data de 12 noiembrie vom organiza ateliere dedicate acestui subiect, atât de dezbătut la ora actuală în societatea românească și deosebit de important pentru formarea ta.

            Nou! Weekend la Muzeu. Ateliere  pentru părinți și copii. Dragă părinte, evadează din cotidian și experimentează alături de copilul tău activitățile de la ”Palatul Princiar” Turda!

           

            Atelierele se pot organiza pe durata întregului an şcolar, nu doar în cadrul programului „Școala altfel”, pe baza unor programări cu cel puţin două săptămâni înainte de desfăşurarea acestora. Taxa de participare la ateliere este de 10 lei/persoană, durata fiind de circa 1,30 h. Număr de participanți/atelier: 10-15 persoane. Grup țintă: clasele O-XI.

 

Programarea activităţilor se poate face telefonic 0264-311826 sau via e-mail:

office@muzeulturda.com Persoană de contact: muzeograf Steliana Potora.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

20 de locuri de muncă disponibile la Eckerle Turda

Eckerle Automotive în colaborare cu Centrul de Consiliere pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează interviu miercuri, 18  MAI...

Biciclist lovit de camion, la Turda

O autobetonieră a lovit un biciclist, în această dimineață, pe Calea Victoriei din Turda. Accident rutier înregistrat în jurul...

Sticla Arieșul și ACS Volei au retrogradat, AHC Potaissa – fără șanse la medalii – cronica unui sezon sportiv DE COȘMAR la Turda

Început cu ambiții și obiective mari, sezonul sportiv 2021-2022 se încheie cum nu se putea mai prost pentru...

Accident GRAV la Turda

Un motociclist a fost izbit violent de către un autoturism, pe strada Gheorghe Barițiu, din Turda La fața locului...
spot_img

Angajați ai Primariei Turda – pozitivi cu Sars-Cov-2

Cazurile de Covid19 din Turda ating cote alarmante. In cursul zilei de ieri, un angajat al Primariei Turda a fost depistat pozitiv. Acesta este al doilea...
%d bloggers like this: