fbpx
spot_img

POMPIERII MILITARI, LA DATORIE DE CRĂCIUN

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în perioada Crăciunului, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

În zilele de 24,25, și 26 decembrie s-au înregistrat 4.636 situații de urgență, cu o creștere de 14% față de perioada similară a anului trecut. Această majorare a numărului cazurilor gestionate de pompieri este cauzată, în mare parte, de intensificarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenței medicale de urgență, de la 3.083 de cazuri SMURD înregistrate în perioada 24-26 decembrie 2021 la 3.966 de cazuri SMURD în perioada 24-26 decembrie a.c.

O atenție deosebită a fost acordată și misiunilor pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, salvatorii acționând pentru gestionarea a 20 astfel de cazuri.

Cu toate că numărul total al misiunilor este în creștere, a fost înregistrată o scădere semnificativă a incendiilor produse în această perioadă, raportat la același interval de timp al anului trecut. Colegii noștri au acționat, în perioada Crăciunului, pentru stingerea a 211 incendii, cu o scădere de aproape 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Reamintim cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzire, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

spot_img
spot_img
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Cod galben de vant in judetele Cluj si Alba

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență „FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica...

Cat timp au stat politistii in fata apartamentului in care un copil a fost omorat? IPJ TACE!

Au trecut mai bine de 8 ore de cand IPJ ALBA refuza, efectiv, sa raspunda la o intrebare...

Razie a polițiștilor la Turda

  În cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., în intervalul orar 17.00-21.00, polițiștii rutieri, de ordine publică și...

Președintele PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, despre implicarea tinerilor în politică

Implicarea tinerilor în politică este esențială pentru o societate sănătoasă și democratică. În calitate de cetățeni activi, tinerii...
%d bloggers like this: