spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

POMPIERII MILITARI, LA DATORIE DE CRĂCIUN

spot_img

Pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite, în perioada Crăciunului, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

În zilele de 24,25, și 26 decembrie s-au înregistrat 4.636 situații de urgență, cu o creștere de 14% față de perioada similară a anului trecut. Această majorare a numărului cazurilor gestionate de pompieri este cauzată, în mare parte, de intensificarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenței medicale de urgență, de la 3.083 de cazuri SMURD înregistrate în perioada 24-26 decembrie 2021 la 3.966 de cazuri SMURD în perioada 24-26 decembrie a.c.

O atenție deosebită a fost acordată și misiunilor pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, salvatorii acționând pentru gestionarea a 20 astfel de cazuri.

Cu toate că numărul total al misiunilor este în creștere, a fost înregistrată o scădere semnificativă a incendiilor produse în această perioadă, raportat la același interval de timp al anului trecut. Colegii noștri au acționat, în perioada Crăciunului, pentru stingerea a 211 incendii, cu o scădere de aproape 10% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Reamintim cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzire, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze petarde, artificii sau alte obiecte periculoase.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

spot_img
spot_img
spot_img