fbpx
HomeAdvertorialPompa submersibilă - utilitate, întreținere, componente
spot_img
spot_img

Pompa submersibilă – utilitate, întreținere, componente

- Publicitate -
spot_img

Pompele submersibile sunt des întâlnite acolo unde este nevoie de un sistem de distribuiție a apei. Pompele în cauză asigură ridicarea apei din adâncuri și transportul ei până la instalația principală de apă sau până la locuința în cauză. 

Pompa submersibilă este echipamentul complex recomandat spre a fi folosit pentru pomparea apei de la adâncimi mari. De obicei pompele submersibile sunt durabile, mult mai fiabile decât hidrofoarele. Nu necesită o aplicație anume pentru a funcționa, ci pot fi folosite atât pentru uz industrial, cât și pentru uz agricol sau casnic.

Cum funcționează pompele submersibile

După cum s-a enunțat și anterior, pompele submersibile au ca scop drenarea apei de la adâncimi mari spre exterior. Găsesc o mulțime de tipuri de pompe submersibile toți cei interesați pe shop-einstal.ro. Pot funcționa, în funcție de tipul ales, fie independente, fie în sistem hidrofor. O pompă submersibilă este imersată într-un lichid cu rol dublu – de pompare și de răcire a pompei. Nu există niciun fel de pompă submersibilă care să funcționeze și în afara puțului – toate trebuie introduse în puțul de apă pentru a funcționa.

Motorul închis ermetic în corpul pompei este cel care împinge cu putere apa la suprafață. De aceea, pompele submersibile se află în poziția optimă de lucru, doar atunci când sunt puse pe verticală.

Unde poate fi folosită pompa submersibilă?

De obicei pompa submersibilă este recomandată celor ce locuiesc la casă. Aceștia nu au nevoie decât de o fântână sau de un puț în care să poată fi introdusă pompa. Experții de la Shop Einstal pot oferi consultanță în acest sens.

Din ce este compusă o pompă submersibilă?

Pompa submersibilă nu prezintă o serie nesfârșită de elemente ce îi asigură funcționarea. Pentru a putea aduce la suprafață apa de la adâncimi mari, o pompă submersibilă se folosește de:

–          Carcasă, cea care protejează motorul și celelalte componente;

–          Elementele ce reglează presiunea: valvele și supapele;

–          Motorul – cel ce asigură funcționarea pompei submersibile;

–          Duze pentru conectarea conductelor sau furtunelor.

Întreținerea pompei submersibile

Există o serie periodică de verificări ce trebuie făcute în ceea ce privește pompele submersibile. Ele sunt de obicei trainice, însă doar în cazul în care sunt îngrijite corespunzător.

Așadar, printre cele mai importante etaje de verificare se numără cea a imersiei pompei în lichid. Din când în când trebuie verificat dacă nu există nicio posibilitate de pătrundere a apei în pompa submersibilă. În caz contrar, în cazul în care apa pătrunde, va provoca un scurt-circuit.

De asemenea, trebuie avut neapărat în vedere dacă nivelul pânzei freatice a scăzut. În cazul în care pompa submersibilă funcționează în gol se va arde.

Componentele pompei submersibile, componente ce au fost enunțate anterior, trebuie verificate minuțios la o anumită perioadă de timp. Pompa trebuie deconectată de la sursa de curent în acel moment și desfăcută. În cazul în care anumite componente prezintă uzură, acestea vor fi înlocuite.

În plus și uleiul pompei submersibile trebuie verificat și înlocuit atunci când este cazul.

Pompa submersibilă, acolo unde există riscul de înghețare a apei pe timp de iarnă, este recomandat să nu fie utilizată. Proprietarul ei trebuie să o scoată din puț, urmând să o pună din nou în funcțiune atunci când temperaturi trec de zero grade Celsius.

Tipurile de pompe submersibile

Pentru fiecare tip de puț/fântână și apă există un anumit tip de pompă submersibilă. Așadar, vorbim aici de o serie impresionată de pompe submersibile: modele ce au au tipar anume de funcționare și modele ce funcționează doar cu o apă ce prezintă un grad anume de impurități.

În prima categorie, cea a pompelor cu un principiu anume de funcționare, amintim de pompele submersibile cu ejector, cu turbină, cu plutitor, dar și pompele submersibile cu presostat.

În cea de-a doua categorie, cea a pompelor submersibile ce funcționează doar cu un anumit tip de apă vorbim de pompele de apă curată, de ape murdare, dar și cele de ape murdare cu tocător inclus.

Există și un alt principiu după care pompa submersibilă poate fi aleasă: în funcție de natura apei. Așadar, putem aminti aici de pompele submersibile de fântână și cele de apă de suprafață.

O mulțime de tipuri de pompe submersibile sunt disponibile pe shop-einstal.ro. Experții în domeniu pot fi vizitați și la sediul fizic pe pe Șoseaua Mihai Bravu, nr. 540-562 sau prin apel telefonic la unul dintre numerele: 0766 261 389 / 0786 124 777 / 0766 261 392. 

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: