8.9 C
Turda
Wednesday, September 14, 2022
spot_img
HomeOPINIEPoliția Română ne îndeamnă să nu mai dăm flash-uri, că „ei nu...

Poliția Română ne îndeamnă să nu mai dăm flash-uri, că „ei nu stau la ciupeală” … hai nu zău!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prin intermediul unei scrisori deschide către unii conducători auto, Poliția Română face pe virgina lovită în aripă, care are doar intenții bune, îndemnându-i astfel pe șoferi să nu mai dea flash-uri atunci când văd vreo mașină de poliție care stă „la ciupeală”.

Haideți s-o analizăm pas cu pas:

„Te-aș ruga să nu mai dai flash-uri în trafic și îți spun și de ce am această rugăminte.

Imaginează-ți că mergi cu mașina de acasă spre serviciu și observi un echipaj de poliție. Care este primul tău gând? Te-ai gandit că stau la pândă și sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e așa!

După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gândești să le dai flash-uri și ,,să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârșit.

Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut?

Te-ai gandit la asta? Probabil că nu. Să-ți reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu și că există posibilitatea ca el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave.” -spun polițiștii în prima parte a scrisorii.

Îi drept, că atunci când vor să intercepteze un urmărit internațional, ei stau paralel cu sensul de mers și staționează exact în mașină dotată cu radar.

Pentru cine nu știe, nu pe toate mașinile de poliție este radar, iar întâmplarea face că șoferii dau flash doar atunci când RECUNOSC mașina cu radar (de obicei pe fiecare secție de poliție, înafara reședințelor de județ, sunt maxim două autospeciale de poliție cu radar) – deci acest argument pică.

Da, sigur că în orice mașină se poate întâmpla să existe vreun urmărit internațional, dar – la fel de bine, se poate întâmpla SĂ NU EXISTE.

„Aceeași situație… observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător…și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți dă flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar.

Să revenim…un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.”, se menționează în a doua parte a penibilei scrisori.

Îi drept, pentru că-i recunoscut faptul că un șofer începător atunci când vede flash-urile TRÂNTEȘTE PICIORUL ÎN FRÂNĂ DE PARCĂ AR FI UN MARE INAMIC ȘI S-ARUNCĂ ÎN PRIMUL STÂLP.

Defapt, dacă urmărim buletinele de presă remise de IPJ-uri în ultimii doi ani, până acum, ÎN TOT ARDEALUL n-am întâlnit niciun caz de începător care să fi pierdut controlul volanului după ce a fost flash-uit cu privire la radar.

Pe de altă parte, riscurile ca un începător să perceapă măcar flash-ul este semnificativ redus, el fiind mult prea concentrat la drum.

„Și dacă tot vorbim de ,,flash-uri”, te-aș ruga să dai dovadă de experiența pe care crezi că o ai și să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar când cineva din fața ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci și să dai, iar, flash-uri ca ”să se dea la o parte ”, pentru că te grăbești și te gândești că ,,asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”…pentru că știm amândoi că nu este așa. Dacă te oprește un polițist, sigur îl apostrofezi – ,,dar pe ceilalți nu-i vezi?””, mai spun sursele de inspirație pentru plutonierul Garcea.

Dar de partea din Codul Rutier care zice „Deplasarea se face pe banda 1, pentru că banda 2 este destinată depășirilor” nu fac referire băieții.

Probabil lor nu li s-a întâmplat niciodată să stea în spatele lui Moș Bătrân, care are Dacie din 72, dar merge pe banda 2 că-i senil și se teme să nu derapeze.

Și dacă tot vorbim despre sfaturi, tovarăși milițieni, faceți bine și amendați corespunzător TOATE CONSILIILE JUDEȚENE CARE NU MARCHEAZĂ DRUMURILE și care nu semnalizează, corespunzător, obstacolele din drumuri (denivelări, gropi, văluriri etc).

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: