spot_img

Poliția Cluj vă îndeamnă: FII CU OCHII ÎN PATRU LA CUMPĂRĂTURI !

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Infracțiunile de furturi din buzunare, poșete sau genți sunt comise de obicei în spaţii restrânse, favorizate de aglomeraţie.

În aceste zile se înregistrează o aglomerare de persoane în zona complexelor de magazine și a pieţelor. Este important de reținut faptul că în doar câteva momente de neatenție persoanele pot deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, neglijența manifestată fiind identificată drept una dintre cauzele generatoare.

Astfel, în această perioadă, în contextul sărbătorilor de iarnă, măsurile de precauție pe care cetățenii trebuie să le aibă în vedere nu trebuie să lipsească în cazul unor deplasări efectuate în zonele cu aglomerări de persoane.

Pe acestă cale urmărim combaterea acestor infracțiuni de furt și responsabilizarea persoanelor, totodată, reiterând importanța manifestării unei atitudini vigilente.

Câteva sfaturi de prevenire a infracțiunilor de furturi la cumpărături:

 

  1. Atenție la locul păstrării portmoneului! Nu este recomandat a fi purtat în buzunarul de la spate, iar geanta sau poșeta nu se poziționează în coșul de cumpărături! Păstrați banii sau obiectele de valoare în buzunarul interior, asigurat cu nasturi sau fermoar. Bunurile asigurate descurajează hoții!

 

  1. Încercați, atunci când este posibil, efectuarea plății cu cardul. Nu se recomandă notarea codului PIN pe card, prin însemne sau bilete atașate!

 

  1. În caz de furt sau pierdere a cardului bancar anunțați imediat banca emitentă, în vederea blocării cardului.

 

 

  1. În cazul achitării cumpărăturilor cu bani numerar, este recomandat să nu scoateți toată suma de bani disponibilă, ci doar suma necesară pentru acel produs.

 

  1. Evitați manevrarea banilor la vedere, pentru a nu atrage atenția persoanelor străine! Acordați atenție poșetei în detrimentul sacoşelor de cumpărături, siguranța poșetei să fie o grijă permanentă pentru dumneavoastră!

 

  1. În zonele aglomerate manifestați prudență față de persoanele pe care le observați des în apropierea voastră, în magazine sau piețe; Dacă simțiți că asupra dumneavoastră se fac presiuni sau că cineva s-a instalat în fata dumneavoastră și v-a acoperit vederea, verificați imediat geanta și locul unde țineți portofelul.

 

 

 

 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Consiliul Județean susține procesul de împădurire a județului Cluj

Asociația Nature O'clock organizează sâmbătă, 14 mai a.c., o activitate de împădurire în zona Măguri Răcătău din județul...

ÎNCEPE CAMPANIA BLOOD NETWORK – Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea,...

Cod galben de FURTUNĂ în județele Cluj și Alba

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuatăZone afectate:...

5.866 elevi din clasele a II-a, din județul Cluj, vor susține probele scrise din cadrul Evaluării Naționale la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2022

În perioada 10-12 mai 2022, la nivelul județului Cluj, 5.866 de elevi din clasele a II-a, dintre care...
spot_img

Accident TERIBIL la Cluj – 3 persoane au fost incarcerate

3 persoane au avut nevoie de interventia salvatorilor dupa ce masina in care erau s-a izbit violent de un stalp. Din cate se pare, soferul...
%d bloggers like this: