fbpx
spot_img
spot_img

Polidin revine în farmacii sub 3 forme!

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Cel mai bun medicament imunostimulator, produs vreodată în România – Polidin – revine în farmacii.

- Advertisement -
- Advertisement -

Soluția miraculoasă, produsă de Institutul Cantacuzino, va fi comercializată atât sub formă injectabilă, cât și sub formă de spray și ursuleți gumați – potrivit doctorulzilei.ro

Polidin este un preparat imunomodulator care a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și care a fost produs până în anul 2012.

Este un preparat polibacterian, fiind alcătuit dintr-un amestec format din 13 specii bacteriene Gram-pozitive și Gram-negative (sub formă de suspensie) care au fost inactivate termic.

 Preparatul era destinat administrării injectabile, în mod similar unui vaccin.

Reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino anunță că reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Scopul este ca produsul să ajungă pe piața de suplimente alimentare. Ca urmare, Polidinul va fi fabricat și comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populație.

„În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici)”, au anunțat reprezentanții institutului.

Cele 13 bacterii inactivate care compun Polidinul sunt:

 

De notat este Klebsiella pneumoniae, care este o bacterie generatoare de pneumonie și care poate preveni infecțiile pulmonare bacteriene. Acestea apar și în cazul pneumoniilor COVID-19 ca suprainfecție bacteriană.

Astfel, prin administrarea de Polidin se poate reduce riscul unei infecții pulmonare bacteriene,  inclusiv la pacienții COVID-19.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: